keskiviikko 20. helmikuuta 2013

Aurinkoa hiihtolomalla!!

Hiihtoloma taitaa olla jo puolivälissä, mutta vielä kerkeää tehdä monta asiaa. Olen yrittänyt levätä (siinä onnistuen, yöunieni pituus taitaa olla jo yleinen vitsi täällä pohjoisen perukoilla), ja uskon vihdoin nukkuneen univelkani pois, sillä tänään herätessäni olin ensimmäistä kertaa varmaan kuukauteen virkeä! Ihana tunne.


Jo viikonloppuna mieheni ystävä soitti jos haluaisimme lähteä heidän kanssaan grillaamaan "takapihan" metsään. Niinpä reippaina lähdimme poroaitaukseen pitämään poroille seuraa ja grillaamaan makkaraa.


Juuri paikalle päästyämme pääsin todistamaan vaarallista mutta surkuhupaisaa tapahtumaa kun mieheni kaveri kaasutteli toisen kaverin uudella moottorikelkalla menettäen sen hallinnan ja suhauttaen suoraan puuta päin lentäen sarvien yli komeassa kaaressa. Mahtoi sattua mutta mitäs kaasutteli holtittomasti. Pakko siinä oli nauraa kun varmistui ettei äijälle käynyt mitään.


Paikalla oli meidän lisäksemme pari pariskuntaa lapsineen. Lisää hauskoja tapahtumia oli luvassa eilen Lankojärven jäällä lähdettyämme itsejärjestettyyn pilkkikisaan kisaamaan. Ilma oli niin kaunis kun se vaan talvisäällä voi olla, jäällä koskematon lumi kimalteli kävellessämme kelkkajälkeä pitkin etsien hyvää pilkkipaikkaa.


Paikka löytyi kun löytyikin ja tällä kertaa poikkeuksellisesti lunta oli niin paljon jäällä että jouduimme kaivamaan lapiolla puolisen metriä saadaksemme jään esille. Vasta sitten pääsimme kairaamaan pilkkireikää.Mieheni sytytti nuotion pilkkireikien lähelle jotta nälän tullessa nuotio on lähellä ja pääsemme välillä lämmittelemäänkin tunnottomia varvasraukkoja.


Sehän siitä kyllä löysi tiensä jään pinnalle sulattaen lumet ympäriltään ja altaan, mutta jäätä se ei kauheasti kerinnyt sulattaa sillä jään pinnassa oleva vesi sammutti palavia puita sitä mukaa kun ne niin alas pääsivät. Mukanamme ollut bolivialainen nainen ei ihan hevillä uskonut että jäälle voi oikeasti tehdä nuotion. :)


Hienosti paistuivat makkarat ja kalaakin tuli, tosin itse en saanut ainuttakaan sinttiä, vaan Rovaniemeltä kisaamaan tullut Heikki sai kaksi kalaa voittaen koko kisan.Meitä muita pyrkyreitä:

Boliviasta Espanjaan muuttanut ja nyt Pellossa
työskentelevä Nadia oli toki viluissaan
mutta koko ajan innokas pilkkijä.


Voi tuota jännittävää koloa josta niiiiin odotimme suuren kalasaaliin humpsahtavan...

Ehkä ensi vuonna! :D


Siinä kalastellessamme näimme kelkkareitillä kuuluisan hiihtäjän Eero Mäntyrannan (idolini) ajattamassa kilpaporojaan kelkan kanssa. Jännittävää, eikö?! :D


Nyt alkaa selvästi jutun aiheet olla loppumaisillaan joten lopettelen tähän. Toivottavasti loppulomankin ajan ilmat suosivat meitä ja muita lomalaisia.

Mukavaa loppuhiihtolomaa kaikille!!! 


2 kommenttia:

 1. Ihania pohjoiskuvia makkaramörköseni ;) Mun blogissa on sulle tunnustus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitenköhän sun blogiin pääsee, tosta nimestä ei ainakaa menny linkkiä mihkää :O
   Laita tähän vaikka linkki tai blogin nimi ni käyn kattomassa :)

   Poista