perjantai 22. maaliskuuta 2013

Kevätuudistuksia ja karppileipien vertailua..

 On niin ihanaa kun ilmat on muuttuneet paljon keväisemmiksi ja aurinko on paistanut joka ikinen päivä pian parin viikon ajan. Aamullakin tuntuu jopa lähes virkeältä töihin lähtiessä. :) 
Tällä viikolla päätin kävästä läheisessä Honkkarissa ostamassa pari viherkasvia kevään lisäpiristykseksi. Siellä olikin joitain euron planttuja rivipäin ja valitsin kolme mieluisinta.


Kaksi laitoin uusimman orkidean viereen pöydälle ja yhden maustehyllylle työtasolle. Nyt on keittiössä enemmän vihreää sekä työtasolla, että pöydän päässä. 


Olen tässä karppaillessani vertaillut koko ajan melkoisesti eri tuotteiden hiilaripitoisuuksia, ja se alkaakin pikkuhiljaa tympiä. Olisi mukava jo saada sellainen vakiosatsi mitä aina voi hakea kaupasta, ilman että sihrustaa hiilareita pikkuruisista etiketeistä...
Nyt on kaupoissa tietääkseni neljää eri "karppileipää", joista olen testannut nyt kaikkia! Kaksi vaaleaa, ja kaksi tummaa leipää.


Vaaleista en välitä kyllä kummastakaan, molemmissa on joku todella outo sivumaku joka oikeastaan kyllä on ihan se ainut maku. Koitin käyttää näitä Karppisen sämpylöitä hampurilaisessa, mutta maku ei peittynyt tarpeeksi. Taisivat jäädä yhden kerran maistiaisiksi.


Tummista leivistä toinen ei juurikaan maistunut ruisleivältä, ihan hyvältä kyllä. Tämä kuvan leipä taasen oli aivan kuin normaali reissumies.... eivätkä hiilarimäärätkään niin matalat olleet.
Kokeiluista viisastuneena päätin vastedes ostaa joskus harvoin Skarppi ruikkaria ruisleipähimotukseen, mutta pääsääntöisesti tehdä leipäni ihan itse! :)


Niin valmistui kaksi pellillistä ihania juustoisia ja seesaminsiemenisiä mantelileipäsiä. Maku on niin ihana, ettei väliin tarvitse laittaa välttämättä kuin margariinia ja avot! <3 Toki pikku siivu leikkelettä tuo mukavan lisäsilauksen! Taidanpas mennä nytkin haukkasemaan siivut iltapalaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti