torstai 23. toukokuuta 2013

Häämatka osa 1, Pariisi!

Ah, Paris!! Niin tuli nähtyä pintaraapaisu tuosta rakkauden kaupungista! Perjantaina saavuttiin Pariisiin ja löydettiin hotelli melko kivuttomasti. Hotelli on ihana, ikkunasta Eiffel-näkymä, illalla Eiffelin vilkkuvat valot oli kuin timanttikoru kaukana taivasta vasten. 


Monenmoisia ruokia tuli testattua, libanonilaista, marokkolaista, pariisilaista croisanttia, monia eri kahveja, italialaista pizzaa (toivon ettei se ollut 'aitoa italialaista', sillä maku ei ollut mikään paras) ja patonkeja patonkien perään! Yhtenäkään päivänä ei päästy piknikille puistoon, sillä joka päivä satoi vettä, ja vain yhtenä päivänä oli selvästi aurinkoista. Silloin menimme kävellen Eiffelille ja istuskelimme auringossa. Joka päivä tuli käveltyä useita kilometrejä, Pariisissa kun mikään ei ole ihan lähellä toisiaan. Pariisi oli mukava, muttei vienyt kummankaan meidän sydämiä täysin mennessään. Ja totesimme myös ettei sitä voi nähdä tarpeeksi muutamassa päivässä.Kävimme myös Louvressa (jonotettuamme kaatosateessa aivan liian kesäisissä vaatteissa reilun tunnin ajan) ihastelemassa ihmistungoksessa Mona Lisaa ja egyptiläisiä muinaisesineitä, kuvaamassa Notre Damen hirviöitä ja tottakai myös kävelimme Seinen rannalla rakastuneina, kuten häämatkalla kuuluukin... :D
Pariisin muutkin puistot ja piiitkät katukirppikset jäivät myös mieleen mukavina yksityiskohtina kävellessä.
Kaikkein parasta silti ehdottomasti koko Pariisin reissussa olivat live-musiikki -ravintolat. Olin löytänyt opaskirjastamme pienen tekstin joka kuuluu näin: ''Caveau de la Huchette, Joka pvä 21.30-02.30 (to-la -06) www.caveaudelahuchette.fr. Keskiaikaisessa kellarissa ovat kokoontuneet 65 vuoden ajan lukuisat jazz-sukupolvet. Swingiä, bluesia, soulia, elävää musiikkia alk. 22.15.'' No pitihän sinne päästä! Vähän jännitti mennä metrolla näin isossa kaupungissa noin myöhään, mutta päätimme uskaltaa, ja eipä siellä ongelmia ollutkaan vaikka pari kertaa piti vaihtaakin. Ainoa ongelma oli paluumatkalla se, että mieheni halusi metroaseman automaatista Kinder Bueno White -suklaapatukan, ja sitä odottaessa meinasi myöhästyä metrosta, jossa itse olin jo sisällä, ja ovet olivat jo menossa kiinni. Syöksyin ovien väliin ja apinan raivolla väänsin auki. Emme siis onneksi joutuneet eroon toisistamme, tälläisia tilanteita kun ei oltu mietitty etukäteen. Sittemmin teimme pelisäännöt mitä tehdä jos näin käy uudelleen! :D Musiikki jazz-paikassa oli uskomatonta, puhumattakaan tunnelmasta. Kellari täyteen ahdattu iloisia ihmisiä jotka olivat tulleet tanssimaan ja kuuntelemaan musiikkia. Löysimme heti tanssilattialta suosikkitanssijat, 'farmarimieheksi' nimittämämme maajussin oloinen letkeäjalkainen tanssija, sekä nuorempi hattupäinen kuminaamainen hauska tanssija. Siinä katsellessa meni ilta rattoisasti, ja sen jälkeen istuimme vielä tovin viereisessä pianobaarissa, jossa tunnelmallista musiikkia soitti mies flyygelillä, jonka kannen päällä keimaili pariisitar laulamassa ranskaksi.


Videon liittäminen ei täältä Sveitsistä käsin näemmä onnistunut, kokeilen vaikka kotona uudelleen, videoista vaan tulee tunnelma paremmin julki kuin sumuisista kuvista... :)

Loppukaneettina Pariisista, ihmiset olivat todella todella iloisia pääsääntöisesti, ilma oli huono, muttei kauheasti hidastanut meidän suunnitelmiamme, ja Eiffel oli maineensa veroinen! :)Rakkausmatka jatkukoon...!! <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti