tiistai 14. toukokuuta 2013

Sentit ja minuutit vaan karisee...

Niin se aika menee aivan liian äkkiä kun on ensin madellut monta kuukautta. Enää kaksi työaamua ja lähtö koittaa! Perjantaina klo 10 käännämme nokan kohti Helsinki-Vantaan lentokenttää ja siitä PARIISIIIINNN (minne on lupailtu koko vkl:n sadetta mutta luotan yläkerran Iskään).


Ja mikä ihanaa, otin tänään mittanauhan jälleen esiin, ja päätin tsekata, paljonko olen menettänyt senttejä viime mittauksesta. ALLE kahdessa viikossa vyötäröltä on lähtenyt lähes KYMMENEN senttiä!!!!! Myös muualta oli lähtenyt hiukan, mutta tuo oli radikaalein muutos. Ja kuinka tämä on tapahtunut; olen puolentoista viikon ajan joka päivä liikkunut, viikon ajan käynyt joka päivä pitkällä kävely-/hölkkälenkillä sekä muuttanut ruokavalioni kokonaan vähähiilihydraattiseksi. Olen jo pari kuukautta syönyt vähähiilaripainotteisesti välillä enemmän ja vähemmän lipsuen, mutta nyt en ole lipsunut lähes ollenkaan ja olen huomannut olevani toooodella paljon virkeämpi, huomattavasti energisempi (välillä liikaakin kun ei malttaisi pysähtyä vaan touhottaa vaan) ja vielä ihanana lisänä se on vähentänyt nivelsärkyni lähes olemattomiin. Tänäänkin meinasin kiljua riemusta kun ensimmäistä kertaa pystyin venyttelyjumpassa varaamaan painoa ranteille, mitä en ole pystynyt koko talvena tekemään ilman hirveitä kipuja. Ranteiden pyörittely sujui jokseenkin hyvin, eivätkä nilkkojenkaan nivelet ole kipuilleet. AH!!! Kivuton elämä, tervetuloa!


Uusi ihana herkullinen karppausuutuus ruokavaliossani ovat vihreät pavut!! Olen alkanut himoita niitä monta kertaa viikossa, ja onnekseni niissä ei hiilareita ole oikeastaan ollenkaan, joten niitä saan syödä niin paljon kun napa vetää. Se karppauksessa on ihaninta, että syödä saa niin paljon kuin ikinä jaksaa ja haluaa, ja silti paino putoaa kun läskit, kuona-aineet ja hiilarimössöt poistuvat kropasta ja tilalle tulee tervettä lihasta. En kannata kokonaan hiilihydraatitonta ruokavaliota, olen sitä mieltä että ihminen tarvitsee kaikkea sopivasti elääkseen, mutta koska olen todennut itse voivani huomattavasti paremmin sekä henkisesti karppausta noudattamalla, että ennen kaikkea fyysisesti, aion tätä jatkaa niin kauan kuin se hyvältä tuntuu. Voihan se olla että reissulla tulee lipsuttua jonkin verran, ja sen aion itselleni suodakin. Pariisissa ei voi välttyä patongilta, eikä Italiassa mozzarella-pizzalta, enkä aio yrittääkään! :) Tekisi mieli heti juhlistaa karisseita senttejä Riviera-pizzalla, mutten aio sortua, vaan odottaa maltillisesti euroopan herkkuja ja siihen asti syödä huippuherkullisia papuja ja pihvejä jotka tänään nappasin kaupasta koriin!

5 kommenttia:

 1. Jee hyvä Maiha! Kyllä hiilaria pitää vähän olla,se on kuitenkin polttoainetta, mutta se laatu on se avain :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jees näin se on! Projekti "häämatkakuntoon" on lähes onnistunut! ;)

   Poista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Olipa hieno saavutus. Tulin vain toivottamaan oikein mukavaa matkaa. Nauttikaa reissusta ja toisistanne!!!
  Samalla pitänee toivottaa myös hyvää kesälomaa...perässä tullaan. Ja syksyllä palataan taas "sorvin ääreen". Haleja!
  Terkuin, Satu (se työkaverisi)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon!! :)
   Ja tosi hyvää kesälomaa sullekin, syksyllä nähdään!
   Haleja ja lämpimiä kesäpäiviä!

   Poista