maanantai 27. lokakuuta 2014

Mammutit kelkkailemassa

Meidän pikku Onnimonnilla käyvät vaatteet kamalaa vauhtia pieniksi, kun kasvu on ihan valtavan nopeaa. Nyt parin kuukauden iässä pituutta on tullut lisää jo lähes kymmenen senttiä, ja painoa kohta kolme kiloa! APUA! Tämä tietysti vaikuttaa myös vaatteisiin, ja sekä 50 että 56 kokoiset vaatteet on saanut jo siirtää varastoon odottamaan mahdollista seuraavaa (sitten joskus hamassa tulevaisuudessa, ei nyt) tulijaa ja käytössä ovat 62 vaatteet. Mahtavatko nekään kauaa kestää..

Tähän asti olen vauvalle ommellut lähinnä housuja, ja halusin vähän nostaa vaatimustasoa onnistuttuani legginseissäkin melko hyvin. Niinpä päätin tehdä ihanan jumppiksen, eli lämpöisen haalarin, sillä ne ovat vallan käteviä kun lähtee käymään ihan vaan vaikka kaupassa tai neuvolassa eikä päälle tarvitse välttämättä koko topparepertuaaria iskeä. Kaavat löytyivät Ottobre 4/2012 -lehdestä.


Menin Turun Eurokankaaseen etsimään kivaa kangasta jumppikseen, ja sieltä palalaarista iskikin silmään aivan ihana tummansinipohjainen kangas, jossa mammutit (?) laskevat kelkoilla mäkeä. Näin minä sen tulkitsin. Näytti juuri sopivalta kankaalta poitsulle. Mikä parasta, sisus on aivan älyttömän ihanan pehmeää nukkaa! Sen kanssa pari iltaa väänsin, ja tänään sen sain valmiiksi. Tällainen siitä sitten tuli:Täytyy sanoa, että tuo vetoketju minua pelotti kaikkein eniten, sillä en muista milloin olisin vetoketjua viimeksi ommellut, varmaan yläasteella...se kuitenkin oli yksi ehkä helpoimmista osista tässä haalarissa, tai ainakin vaati todella vähän työtä. Kanttauksia en ollut IKINÄ ennen tehnyt, ja sekin kävi ihan näppärästi kun vauhtiin pääsi. Nyt on kyllä sellainen voittajafiilis että selviän mistä vain! :D

Voi tätä ompelumaniaa!! Se senkun pahenee vaan projekti projektilta!

4 kommenttia:

 1. Söpö jumppis ja hauska tuo mammutti-kuosi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!! :) Oli vielä ihan täsmälleen sopivakin poitsulle! :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos! :) Tykkään kovasti! Näitä teen kyllä lisää eri kankaista ja paksuisia.

   Poista