keskiviikko 26. marraskuuta 2014

Pientä pienelle.

Täällä on taas ollut vaatetehtailua. Tällä kertaa Onnille.
Ei se niin vauhdikasta ole kun ompelemaan ehtii aina vaan lähinnä vauvan nukkuessa, ja kaikki muutkin kotihommat pitäisi tehdä samassa päiväuniajassa, mutta pikkuhiljaa!


Halusin kokeilla bodyn ompelua vaikka minulla oli kova kynnys lähteä yrittämään sillä pidin tuota reunojan kanttausta ihan avaruustieteen kanssa samantasoisena vaikeusasteeltaan kun sitä en ollut tehnyt. Hyvinhän se meni, vaikka alaosasta tulikin liian löysä ja jäi vähän lörpöttämään. Mutta mitäpä sillä väliä kun sehän on housujen alla piilossa... kaula-aukko ja hihansuut kuitenkin onnistuivat.
Kiinnitin myös nepit ensimmäistä kertaa ja se meni muuten ihan mallikkaasti mutta reunan kantti oli niin ohut että neppi meni vähän kankaan puolelle ja teki pienen reiän siihen...


Ensimmäinen body piti tietenkin tehdä lempikankaasta eli Siiri&Myyry -kankaasta! Sehän on Onninkin lemppari! Vai onko?


Toista kun aloin tehdä, valitsin Facebookin Kangashamsterit-ryhmästä ostamani Noshin valaskankaan.


Kiinnitin erityisesti huomiota noihin edellisen bodyn mokakohtiin ja tällainen siitä sitten tuli:


Minusta aivan ihana!! :) Alaosa meni nyt nätisti kun laskin resorin pituuden valmiiksi kertoimella 0,7 ja hihoja muokkasin niin että laitoin pitemmät resorit hihansuihin.Olen ihan supertyytyväinen tähän toiseen, kuka tietää vaikka kolmas olisi jo sitten ihan huippu! Tähän tein alareunaan sen verran leveämmän kanttauksenkin että nepit mahtuivat sen päälle niin ei kangas hajoa.

Pikahommina väsäsin parit housut myös poitsulle, sillä seuraavan koon vaatteita ei paljoa ole vielä.


Kyllä tähän nyt on ihan tosissaan hurahdettu! Eikä loppua näy.. :)

4 kommenttia:

 1. Kivoja vaatteita. :-)
  Olipa kiva nähdä tuo Noshin valas yhdistettynä valkoiseen resoriin. Ajattelin yhdistää turkoosin tai oranssin resorin tuohon kankaaseen, mutta pitänee tehdä jotain valkoisillakin kanteilla. Kiitos ideasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo valkoinen sattui olemaan ainoa resoreistani mikä tuohon sopi niin kokeilin sillä. Turkoosit ja siniset oli vähän eri sävyisiä :)
   Olepa hyvä vaan!

   Poista
 2. Heippa! Onpas tässä aika hurahtanut ja ehdin lukemaan blogiasi vasta täsnään. Ihailen tuota sinun tarmokkuuttasi ja tehokkuuttasi. Omalta vauva-ajata muistan vain sen, kun poika nukkui, niin nukuin minäkin., oli sitten päivä tai yöJ a oma lapsi on ollut vielä ns. helppo lapsi. Taidat kuulua siihen "tehöäitien- heimoon" jotka hääräävät koko ajan jotain...ja kyllä tuo ompelu näyttää sujuvan oikein mllikkaasti. Saa yksilöllisiä vaatteita ja säästää varmaan muutaman euronkin---ja varmasti tuo telkeminen on mukavaa vastapainoa sille arjelle... Muista pitää huolta myös itsestäsi...Isoin, lämpimin halauksin, Satu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Kiitos kommentistasi. Tuo poju nukkuu niin hyvin öisin etten oikeastaan tarvitse päivisin kauheasti unta, illalla saatan nukahtaa hetkeksi vauvan kanssa sohvalle. Vauva nukkuu jo 6-7h ensimmäisen unipätkänsä, ja edellisyönä vetaisi ennätyksen, 10h putkeen. Siinä alkoi itellä olla kyllä melko tukala olo jo ;)
   Mutta joo, loppuraskaudesta kun alkoi tämä hääräämisvimma niin ei se ole tähän päivään mennessä ohi mennyt! Ihan kivaa kun olen aina ennen ollut enemmän sellaista rentoa löhömallia niin nyt on intoakin touhuta ja tehdä. Tuo ompelu on kyllä parasta terapiaa ja omaa aikaa itselleni, siinä saa nollattua pään kaikesta muusta ja keskityttyä vaan siihen.
   Ihanaa joulukuuta sulle!
   Maikki

   Poista