keskiviikko 4. maaliskuuta 2015

Ompeluohjelmia Suomeenkin!!

Tästä aiheesta olen jo pitkään halunnut kirjoittaa. Nimittäin ompelusarjojen puutteesta suomalaisessa ohjelmatuotannossa. Ruotsissa on jo pitkään pyörinyt "Koko Suomi leipoo" -tyylinen Hela Sverige Syr eli Koko Ruotsi ompelee. Olen kuumeisesti odotellut koska kyseinen formaatti rantautuisi meillekin, mutta kun kyselyä oli tehty, sitä ei Suomeen näillä näkymin ole tulossa. Eikä esitetä näitä Ruotsin jaksojakaan Suomessa. Plääh! Tahtoo tännekin!


Nyt löysin koukuttavan sarjan, nimittäin The Great British Sewing bee!!! Sitä voi seurata joko youtubesta tai niinkuin minä, Dailymotionilta. Kilpailemassa on 11 aivan tavallista kotiompelijaa jotka eivät ole ammattiompelijoita vaan omaksi ilokseen surruttavat. Vähän sama idea kuin Koko Suomi leipoo -sarjassa. Kuten em. ohjelmassakin, tässäkin olin varsin ilahtunut siitä että mukana oli myös miehiä! Eikä mitä tahansa miehiä vaan sen näköisiä ja oloisia (ei kaikki) etten kyllä uskoisi harrasteompelijoiksi jos kadulla tulisi vastaan ja kysyttäisiin.


Vai miten pystyisitte kuvittelemaan esim. hänet ompelukoneen ääressä suristamassa vaatteita?


Kausia on julkaistu jo kaksi kokonaista ja kolmas pyörii nyt. Miten olen voinut välttyä tältä jo parin vuoden ajan?!? Onneksi on netti. Ompelijoita ohjeistamassa ja arvostelemassa varsin hienostuneet tuomarit ja ohjelma on minusta kaikinpuolin todella viihdyttävä!!!

Ehkäpä tämäkin formaatti joskus vielä rantautuu Suomeen...toivon mukaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti