keskiviikko 8. kesäkuuta 2016

Mitä isä edellä, sitä poika perässä!

On aivan ihana seurata tuon pikku taaperon kasvua ja kehitystä isoksi pojaksi.

Jo puolitoistavuotiaana poika oli kyllä niin pojan prototyyppi kuin olla ja voi. Lempijuttuja nykyään 1v 9kk iässä ovat koneet. Kaiken maailman erilaiset koneet. Kaivinkoneet, autot, pyöräkuormaajat, junat, bussit, koneet joiden nimiä minä en edes tiedä ja niistä puhutaan koko ajan.

Toinen kova juttu on "hommien" tekeminen.
Aina pitää saada olla mukana hommissa. Joskus äidinkin kotihommissa mutta erityisesti isin "miesten" hommissa. Kun minä teen ruokaa, Onni kokkaa pikku keittiöllään. Kun siivoan, Onninkin pitää saada oma rätti tai vaihtoehtoisesti hakee huoneestaan oman leikki-imurinsa ja alkaa imuroida.
On niin ihana puuhata ja touhuta yhdessä, ja ulkoilukin on mielekkäämpää nyt kun poju leikkii ja touhuaa innoissaan, välillä omissakin oloissaan minun tehdessä vaikka puutarhahommia samalla.


Kun isi tekee haravointihommia ja kuljettaa lehtiä metsään, Onnimanni tekee samaa, vaikka kuinka olisi muusta ollut puhe. 


Jos isi hakee "puijaijaa" eli puita, Onni ottaa oman pienen pärekorinsa ja menee mukaan, täyttää pärekorinsa sytykkeillä ja marssii isin vierellä ylpeänä sytyttämään takkaa sisälle.

Välillä tuntuu että sydän halkeaa kaikesta ilosta ja rakkaudesta jota tuo pieni poika elämäämme tuo päivittäin, ja on ihana seurata ja odottaa mitä seuraavaksi on vuorossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti