torstai 10. tammikuuta 2013

Karppaajan herkkuelämää..

Pääsin vihdoinkin kokeilemaan leivonta-aineita, jotka viime viikolla hain postista. Töissä oppilaat tekivät eilen mokkapaloja, ja sen innoittamana päätin tehdä vähemmän hiilarisia suklaaneliöitä.


Sain pari pikku apulaista kylään, kun isäni soitti ja kysyi josko voisin vahtia pikkusisaruksia illan lentopalloharkkojen ajan. Äkkiähän se sitten parilla lisäkäsillä tuli taikina valmiiksi vispattua ja vatkattua.


Ohjeessa käskettiin vielä pilkkoa taikinan joukkoon 1 dl haluamiaan pähkinöitä; valitsin saksanpähkinät.

Ja ei kun pelli uuniin...


Odotteluaika pohjan paistuessa uunissa oli piiiiiiinaaaaavaaaa!!! Varsinkin kahden kärsimättömän apulaisen kanssa odotellessa! Kuorrutteen suklaat sain nopeasti pilkottua, Nuudeli sen sijaan otti iisisti pöydän alla, kuitenkin koko ajan tarkkaavaisena mahdollisista lattialle tippuvista ruoka-aineista. :)


Taikinan tuoksu herätti minun nenässäni huomattavia ennakkoluuloja ja epäilyksiä näistä karppiaineista, mutta vilkaistuani uuniin, ja huumaavan suklaisen tuoksun levittyä keittiöön vakuutuin ainakin pohjan olevan syötävää!

Kun suklaapiirakka VIHDOIN oli "jähmettynyt" kuorrutettuna, maistoimme palaset, ja totesin että nämä suklaaneliöt ovat todellinen menestys! 


Saksanpähkinä sopi täydellisesti taikinaan, ja kunhan totun tumman suklaan makuun, nämä tulevat tappamaan monet makeanhimot karpatessani! :) Ja voihan päällistä kokeilla eri merkkisten tummien suklaiden kanssa, josko löytyisi vielä "omempi" maku.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti