perjantai 20. syyskuuta 2013

Ihana kurpitsalasagne!!!

Taas on tullut kirjoittelussa pitempi tauko, tietokoneemme on nääs ollut huollossa. Kone otti lopputilin eikä tietoja saanut palautettua enää. Onneksi lähes kaikki kuvat oli siirretty ulkoiselle kovalevylle. Melkoisia menetyksiä silti tuli kun kaikkea ei oltu muistettu tallettaa muualle kuin koneelle. No, tästä lähtien olemme fiksumpia ja tallennamme kuvat ja muut samantien kahteen paikkaan siltä varalta että toinen menee rikki.
Tein elämäni ensimmäisen lasagnen tässä joku aika sitten, ja vaikka karppailenkin, oli pakko maistaa itsekin millaista siitä oikein tuli. Miehenikin piti siitä ja vetelikin ilolla vuoallisen. Itseäni jäi kuitenkin hieman kaihertamaan lasagnenhimo, ja pari päivää myöhemmin päätin hieman muokkailla ohjetta ja mieleeni tuli korvata lasagnelevyt kesäkurpitsalla. Löysinkin loistavan ohjeen netistä ja jaan sen nyt teille.


Kesäkurpitsalasagne (kuusi annosta)

2 keskikokoista kesäkurpitsaa
500g jauhelihaa
Tuoretta valkosipulia maun mukaan
½ pkt Koskenlaskija-sulatejuustoa
2 prk tomaattipyrettä
2 dl kermaa
Suolaa
Basilikaa
Mustapippuria
Paprikajauhetta
(Sieniä)
2dl juustoraastetta

Höylää kesäkurpitsat juustohöylällä siivuiksi ja pilko valkosipulinkynnet.


 Ruskista jauheliha, lisää joukkoon valkosipuli (ja pilkotut tai kuivatut sienet).



Sulata joukkoon Koskenlaskija ja lisää myös tomaattipyre, kerma ja mausteet (itse sulatin myös osan juustoraasteesta jo kastikkeeseen). Anna hautua hetki.




Laita uunivuuan pohjalle ensin kerros kastiketta ja sitten vuorotellen kesäkurpitsaviipaleita ja kastiketta.




 Päällimmäiseksi kerrokseksi kastike ja lopuksi vielä juustoraaste.



200'C 30-45min tai kun näyttää sopivalta :-) 
Mulla on vanha uuni, ja sai olla reilunkin 45min. Puolen tunnin kohdalla kesäkurpitsat oli vielä ihan raakoja kun maistoin. Mutta lopputulos näytti tältä (kyllä, kulmasta on vähän jo maisteltu.....):



Maku oli ihan taivaallinen! Tästä lähtien teen aina kesäkurpitsalasagnea. Tästä voi toki tehdä vähemmän rasvaisen jättämällä koskenlaskijoita ja muita pois. Suosittelen kaikille. Ja jopa mieheni, joka noin vuosi sitten tehdessäni kesäkurpitsasta ruokaa ensimmäistä kertaa meille molemmille piti kesäkurpitsan makua ja koostumusta hyvin omituisena kysyi kokkaillessani "oi teetkö taas jotain hyvää kesäkurpitsasta ja jauhelihasta..." Niin se mieli muuttuu ja makuaisti tottuu siihen terveelliseenkin. :)

3 kommenttia:

  1. Se olikin tosi maukasta. Tein soijarouheesta ja senkin maku peittyi kaikkeen muuhun hyvään!

    VastaaPoista
  2. Namia oli! Enemmänkin olisi voinut laittaa kesäkurpitsaa.

    VastaaPoista
  3. Teinkin cocosmaidosta ja juusto 😊

    VastaaPoista