keskiviikko 4. syyskuuta 2013

Polttarihulinaa!!

Onpas vierähtänyt aikaa viime kirjoituksestani! Syitä on oikeastaan kaksi: töiden alkaminen ja työrytmiin pääseminen, sekä ihanaisen pikkusiskoni polttareiden suunnittelu ja toteutus! Siskoni Tiuku on menossa naimisiin vasta helmikuussa, mutta tahdoimme pitää polttarit jo ajoissa, kun ilmat ovat vielä lämpimät ja jää aikaa tehdä häitä varten tarvittavat polttarikansio ja -video huolella. Olen saanut kunnian olla toisena kaasona häissä, ja innoissani odotankin jo ohjelmien suunnittelua ja muuta näperrystä. En halua paljastaa liikaa bloggauksessa, vaan häävieraat saavat lukea paremmin polttareiden kulusta polttarikansiosta hääjuhlassa, mutta lyhyesti kuvaan mitä teimme. Haimme siis siskoni töistä viime perjantaina, ja puimme Täydellisten Naisten Bree Van De Campiksi koska Tiuku kavereidensa mukaan on kuin ilmetty Bree, ilmeisesti luonteeltaan sillä ulkonäössä ei samankaltaisuuksia kovasti ole. Lopputulos näytti tältä:


Breen tehtäviin kuului muunmuassa nalkutusnäytteiden anto kaupungilla, itsetehtyjen muffinssien myynti (alla), tehtävärata sekä avioliitto-ohjeiden pyytäminen.


Päivä kului todella nopeasti, ja koska illanviettomökkimme sijaitsi Naantalissa, osan porukasta piti lähteä tuntia aiemmin ajamaan kohti Turkua koristelemaan mökki ennenkuin morsmaikku saapuisi paikalle. Saimmekin jo valmiiksi kauniin mökin oikein todella kauniiksi.


Mökki oli seurakunnan leirikeskuksen mökki Tuominiemi, jonne mahduimme hyvin koko porukalla yöksi.


Kun morsmaikku vielä myi muffinssejaan Raumalla ja Naantalissa, me koristelimme mökin kymmenin kynttilöin, pöytäliinoin, katoimme pöydän ja valmistelimme ruoat. Kun saavuimme Naantaliin, siellä satoi kaatamalla, mutta sateen tauottua minä ja melkein-kälyni Laura kävimme laittamassa saunapolun valmiiksi rantaan asti ulkotulin reunustettuna.


Mökki oli jo itsessään melko tunnelmallinen, joten ulkokuori ei tarvinnut ulkotulien, lyhtyjen ja kynttilöiden lisäksi muuta koristusta.


Teimme tottakai morsiamelle myös perinteisen morsiussaunan kaikkine hauskoine osineen (hiustenpesu kananmunilla, selänpesu jauhoilla ja suolalla, saunan ympärijuoksu entisten ihastusten nimiä huutaen, morsiamen selän vihdonta morsiusvihdalla, piikikäs havuvaltaistuin jne..). Koristelimme saunankin kynttilöillä ja vaaleanpunaisilla lakanoilla. Teimme myös vihdan itse paikanpäällä ja sidoimme sen kauniilla viininpunaisella nauhalla jonka löysin vasta kotoani.



Morsiussauna meni hyvin, ja iltaa olisi voinut jatkaa jutustellen vaikka kuinka pitkään elleivät kaikki olisi olleet niin poikki päivän menosta. Niinpä painuimme pehkuihin ja morsiamen tietämättä valmistauduimme henkisesti seuraavan päivän koitoksiin. Morsmaikku itse luuli polttarien olleen tässä, ja kertoikin aamulla herättyään harmitelleensä mielessään polttareiden päättymistä. Aamulla kuitenkin herätimme jälleen Tiukun uuteen polttariaamuun New York -kappaleella. Sehän sitten olikin lauantaipäivän teema. Kuorimme hänestä kunnon nyciläisen kosmopoliitin, ja istuimme aamubrunssille.


Brunssilla oli vastapaistettuja croissantteja hillolla, vesimelonia, leipää, ja edellisen illan jämiä eli pikkupizzoja, viinirypäleitä ja pikku naposteltavia. Tottakai nyciläiseen brunssiin kuului myös lasi kuohuvaa.


Brunssin ja maailman kiireisimmän mökinsiivouksen jälkeen riensimme Turun keskustaan kohti burleskitanssituntia. Se oli ÄLYTTÖMÄN hauskaa! Saimme nauraa vedet silmissä itseämme ja toisiamme ja opettajaa, ja samalla oppia oikeaoppisen korkokengilläkävelytyylin sekä monia muita asioita joita en tässä nyt mainitse... ;D


Tässä vielä koko polttariporukkamme. Itse morsian on kuudes vasemmalta leopardikengissään, sinertävässä mekossa ja pinkin käärmeennahkalaukun kera. Asuista saatan kirjoittaa erillisen bloggauksen vielä myöhemmin, niin hyvin ne onnistuivat!! Ja kaikki ekologisesti kirpparilta!
Pystyin kirjoittamaan viikonlopusta vasta tänään koska kamerani muistikortti oli Lauralla, jolla oli pikkuisen parempi kamera mukana kuin minulla ja näin ollen annoin korttini lainaan hänelle. Hän sen postitti minulle alkuviikosta joten päätin odotella kuvia ennenkuin kirjoitan.


Niinpä tänään postiluukusta luiskahti mystinen kirje nimelläni kirjattuna.


"Heippa! Täsä olis ny nää polttarikuvat heei! Lovella, Laura :)"

Ihana, ihana kirje sai hymyn huulille ja viimeistään naurun kun näin miten rakkaudella hellästi muistikortti oli paketoitu ja kääritty.


Pumpuliinhan se oli kääräisty ja kaikki kuvat olivat tallessa ja hyvinvoivia! Kiitos helläkätisyydestä Laura ja postin tädit ja sedät!

2 kommenttia:

  1. Onhan toi paketti kieltämättä hiukka naurettava :D
    Ihanat kuvat ja teksti!

    Vieläkin lovella,
    Laura

    VastaaPoista