sunnuntai 8. kesäkuuta 2014

Valmis puutarha!!

Tänä ihanan aurinkoisena sunnuntaina saimme miehen kanssa puutarhalaatikkoprojektin valmiiksi. Eihän se periaatteessa koskaan valmis ole, sillä nyt on vuorossa koko kesän kastelu ja sadon odottelu, mutta laatikot ovat nyt lopullisilla paikoillaan, täynnä multaa sekä viimeiset istutukset ja kylvöt sain tänään valmiiksi.


Kaikki kuusi laatikkoa ovat nyt täynnä elämää ja puskevat kaikenlaista mussutettavaa toiset ylös ja toiset alaspäin!

 Kahdessa laatikossa kasvaa kesäkurpitsoja..                    maissia, papuja ja tilliä..           

Papuja odotellessa!

Maissit vähän kärsivät siirtelystä vaikka koitin olla hellä, mutta eiköhän ne siitä virkoa!

Kirsikkatomaattikin pääsi laatikkoon, toinen onkin amppelissa terassilla.
 
(mainittakoon että nämä "hienommat" kuvat ovat mieheni kuvaamia,
nuo ensimmäiset kännykkäkuvat minun..)

 

Auringonpalvoja-koiramme Nuudelikin oli "hommissa mukana" ja otti aurinkoa nautinnollisessa asennossa laatikoiden läheisyydessä pitkän aikaa. Välillä kävi juomassa, välillä hetken varjossa, mutta palasi aina aurinkoon nautiskelemaan.

Punajuuria ja herneitä matkalla pintaan

Pallomahainen puutarhuri itse työssään


Kirjanpito kuntoon (pitikö mustan hoikistaa? ;) )!!

 
Luulin ostaneeni noita vihreitä pikku kylttejä jopa liikaa, mutta nehän loppuivat kesken, ja epätoivoissani etsin pihasta jotain muovista, mille pystyisin kirjoittamaan loput kylvökset, mutta mieheni riensi hätiin juuri hyvällä hetkellä. Tässä hänen ideansa "väliaikaratkaisuksi" kunnes saan lisää kylttejä:

kyltit jotka loppuivat kesken...

...ja mieheni kehittämät korvikkeet! Muotoili oikein sydämiksi vaimon mieliksi!

Edellämainittujen lisäksi laatikoissa kasvaa myös lehtisalaattia, porkkanaa, sipulia sekä lehtikaalia. 
 Kyllähän siinä hommaa oli, lähinnä kyllä tähän mennessä miehelläni, mutta tästä eteenpäin työt ovatkin enemmän (ja vähemmän) minun kontollani. Olen kyllä niin kiitollinen laatikoista, ja ihana päästä seuraamaan kasvua ja lopulta maistelemaan oman maan satoa loppukesästä!

4 kommenttia:

 1. Huomenta.
  Olen kahlannut melkein blogisi läpi, siivouksen aloitusta vältellen juutuin tänne :D (en siis normaalisti lue blogeja ikinä, tänne eksyin fasen puutarhasivuston kautta, haaveilen laatikkoviljelyksestä helppouden takia.. )

  Oikein hyvää loppuodotusta ja aurinkoisia kesäpäiviä :)

  Terveisin viiden lapsen äiti ja blogistasi kovasti pitävä :)

  Nyt ylös ja talon töihin.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No oletkos koko yön lukenut jos koko blogin olet kahlaillut? :)

   Itse päädyin laatikkopuutarhaan siksi, että pihassamme on maata kallion päällä niin vähän että koko pihaa olisi saanut nostaa puoli metriä että siinä joku kiitettävästi kasvaisi, sekä selkävaivojeni takia. En pystyisi kyykkimään maan tasalla tuntikaupalla istuttelemassa ja kitkemässä rikkaruohoja, noista saa kätevämmin hoidettua nuo käytännön hommat. Plus tykkään tosi paljon niiden ulkonäöstä! :)

   Kiitos paljon ja ihanaa kesää sinullekin!

   Poista
 2. Hei onnellisia sadon ja muutakin odotusta ♥ Minulla myös tekeillä laatikkopuutarhaa, toivottavasti saan tällä viikolla valmiiksi että kasvit pääsee paikoilleen ja on pieni mahis saada syksyllä jotain valmistakin ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! :)
   No hyvällä mallilla on jo sullakin! Ja tämä taitaa olla vähän ikuisuusprojektia, yhden kun saa valmiiksi niin seuraavat on jo mielessä suunnitteilla!

   Poista