tiistai 3. kesäkuuta 2014

Pihaprojektina puutarhalaatikot!

Tässä on miehellä ollut viimeiset viikot kädet täynnä töitä vaimon pyynnöissä, mutta kiltisti se on kaiken tehnyt. Saa sitten viettää kesälomaa onnellisen rouvan kanssa...

Kuten aiemmin jo kirjoittelinkin täällä, haaveenani on ollut oma puutarha tänne meidän uuden kodin pihaan, ja päädyin pohdintojen jälkeen laatikkopuutarhaan, koska maata pihassamme on niin pieni kerros kallion päällä, että olisi tullut liian kalliiksi vuorata koko piha kunnon multakerroksella. Ja onhan nuo ihanan näköisiäkin. Hommahan alkoi tästä:Isukin kanssa matkasin Luvian sahalle noutamaan mieheni varaamat lankut siperian lehtikuusta, ja toimin tehokkaasti maksajana isäni hoitaessa kaikki käytännön hommat sahalla.Seuraavaksi tilasimme multaa, paaaaljon multaa jotta laatikoiden lisäksi saadaan kylvettyä etupihalle kunnon nurmikko nykyisen sammalisen savimaan tilalle.Siinä 33 kuutiota kärrättävää! Nuo kököt on jo levitetty maaksi odottamaan ruohon kylvöä, ja iso osa kasasta menee laatikoihin. Tässä riittää projektia vielä pariksi viikoksi sillä itse pystyn kovin vähän tekemään masuni kanssa, ja mies on päivät töissä joten pihahommille jää aikaa enää illalla.
Siitä se sitten lähti, 2m x1m kokoisten laatikoideni kasaaminen. Välillä kävin ihailemassa miehen käden töitä mutta pyrin muun ajan pysymään poissa jaloista. Nuudelihan siellä häärää joissain kuvissa tehokkaana joukossa.
Alkoihan homma sujuakin melko nopeasti, ja kaikki kuusi laatikkoa olivat valmiina muutamassa illassa. Halusin laatikot etupihan puolelle metsän suuntaisesti "katsomaan kohti taloa" ja samalla myös aurinkoa kohti. Nyt ne näkyvät hieman etupihaan ja tiellekin, osittain kyllä autotallin takana piilossa. Tykkään kovasti laatikoiden ulkonäöstä ja mielestäni niistä tuli tosi siistit! Ylpeä olen tuosta ukostani!!!Maan epätasaisuuden ja kivikkoisuuden takia laatikoita ei kuulemma ollut mikään helpoin saada suoraan ja tasaisesti toisiinsa nähden, mutta kaupungista kotiin palatessani ne olivat mielestäni niin suorassa kuin niitä voi saadakaan! Kauhean itsekriittinen pakkaa vaan olemaan tuo miekkoseni välillä. Laatikoiden välit ja ympäristö ovat vielä siistimättä, ja osa laatikoista täytetäänkin vasta tämän ja ensi viikon aikana, mutta ei niillä kiire olekaan koska en kuitenkaan voisi laittaa kurpitsoja ja muita "herkkiksiä" vielä ulos. Saavat nauttia olohuoneen ikkunalla lämmöstä vielä hetken aikaa.Tänään VIHDOIN oli minunkin vuoroni päästä hommiin ja iskeä multasormeni laatikkoon! En olisi ihanampaa kylvösäätä voinut saada, sillä aurinko porotti täydeltä taivaalta ja hyvin pian selvisi että vaatevalintani (mustat verkkarit ja takki) oli todella väärä! Ensin lähti takki, ja tovin kuluttua muutkin turhakkeet ja palasin ulos capreissa ja bikiniyläosassa. Mahdoin olla näky mahani kanssa mutta nautin ainakin täysillä lämmöstä!Tänään kylvin herneet (kolmea eri lajia), porkkanat (kahta eri lajia), punajuuret (kahta eri lajia) ja rucolan. Huomenna vuorossa ovat sipulit jotka tulevat porkkanoiden kanssa samaan jotta kutsumattomat vieraat pysyvät poissa. Loput saavat kasvaa vielä sisällä ja odottaa pari viikkoa vuoroaan. Olen jo nyt niin innoissani kasvimaastani. Minulla on lapsena ollut aina oma kasvimaa kotona, ja nyt monen vuoden tauon jälkeen on ihana taas seurailla kasvua!

Varmasti palaan tähän aiheeseen vielä monesti kesän aikana, ja muutakin pihaprojektia tälle kesää on tulossa. Yritän silti ottaa rennostikin välissä, jotten rasita nyt kroppaani liikaa.. eiköhän sekin onnistu suht helpolla jos ilmat pysyvät yhtä nätteinä kuin tänään! Baden-badeniin vaan löhöämään maha pystyssä ja hömppäromaania nokan alle! Avot!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti