maanantai 9. kesäkuuta 2014

Kesäisiä ostoksia!

Olen jo pitkään etsinyt meidän kuistille sopivia kesäkukka-amppeleita, mutta en ole jostain syystä ollut mihinkään tyytyväinen. Se saattaa johtua siitä, että olen hieman jämähtänyt tapoihini, sillä parvekkeellani on yleensä ollut ihana pinkki miljoonakello, ja tänä kesänä missään ei ole ollut myynnissä pinkkiä miljoonakelloa. Halusin juuri samanlaisen kuin ennenkin, mutta nyt oli tyydyttävä eri väriseen. Kiersin jo Rauman ja Turun torit, oman kaupungin puutarhamyymälät ja markettien kesäpihat tuloksetta. Lopulta päätin, että menen puutarhamyymälä Viherkäiselle, ja ostan sieltä kukat, oli sitten pinkkiä tai ei. Niinpä lopputulos näytti tältä:


Kuten kuvasta näkyy, ei löytynyt sieltäkään pinkkiä eikä miljoonakelloa (muissa flassuissa väreissä kyllä oli), mutta tämä ihana kaksivärinen keltainenpas löytyikin! Ihastuin siihen, ja hetken mietittyäni onko se liian samaa väriä talon kanssa, päädyin että ei ole ja nappasin niitä kaksin kappalein mukaan.


Nyt on vihdoin nostettu talviset lyhdyt alas ja tilalle kesäiset kukat! Otti tämä viikkojen kukkien etsintä kuitenkin niin paljon voimille ja hermoille, että päätin palkita itseni kauan himoitsemillani GreenGaten teekupeilla, joita samaisella Viherkäisellä myydään.


Nämä kupit ovat GreenGaten Vera-sarjaa, josta voisin kyllä ostaa vaikka ihan kaiken, mutta hintojen takia pakko vähän katsoa mitä ostelee. En vaan ole nähnyt ikinä niin ihania astioita kuin nuo GreenGaten kukka-aiheiset.Reunoissa on harmaata pitsin näköistä "koristenauhaa".


 Tuskin jäävät viimeisiksi GG-hankinnoikseni, mutta järki on pidettävä päässä, vai onko? ;)

2 kommenttia:

 1. Heippa Maijaseni!
  Luin edellisen postauksesi ja minua alkoi jo huimata tuo teidän viljelytehokkuus! Olette ilmeisesti ajatelleet ruveta omavaraisiksi. Milloinkas te hankitte vielä lehmän ja muutaman kanan? :D Ihanaa tehokkuutta. Minä sain eilen just ja just istutettua kesäkukkia muutamaan ruukkuun...eikä minulla ome noin hienoja kasvilavojakaan. Onnnea vielä kesän kasvatukseen, sekä kasvien että mahan osalta!!! Haliterkuin, Satu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No moikka Satu! :)
   Älähän siellä huimaile turhia, pientä tuo vielä on! ;) Minä kun olen maalta kotosin ja vanhemmat on aina viljelleet kaiken kesäsyömisen itse, vihannekset, hedelmät, marjat ym. Lehmää tuskin tulee ainakaan tähän taloon, vaikka mies välillä haaveileekin että olisi iso omakotitalo ja muutama eläin. Kanoja on vanhemmillani joten munat saadaan sieltä.
   Kiitos, tuntuu että onnea tässä tarvittaisiinkin, eivät tunnu nuo kesäkurpitsat nyt oikein tottuvat ulko-oloihin, oli virhe kasvattaa ne ikkunalla alkuun, kyllä se kasvihuone olisi kiva muttakun kaikkea ei voi heti ekana kesänä hankkia, enkä olisi sitä jaksanut hoitaakaan nyt tänä kesänä tämän massuni kanssa. Saahan noita planttuja torilta vielä, jos nuo nyt ihan kuukahtavat tuonne laatikkoon lopullisesti joten hätä ei ole tämännäköinen! :)

   -Maija

   Poista