maanantai 5. tammikuuta 2015

Loppuvuoden ompelukset.

Loppuvuosi 2014 oli jotenkin niin hektinen ja tiivis etten saanut aikaiseksi paljoa bloggailla vaikka ompelinkin jonkin verran (vähemmän kuin olisin halunnut). Siksipä teen tällaisen yleispostauksen ompeluksistani marras-joulukuun ajalta.

 Väsäsin Ottobren ilmaisohjeen avulla ystävän vauvalle kypärämyssyn iki-ihanasta Siiri&Myyry -kankaasta, ja meidän Onnimonnin pää sai olla koepäänä kokoa arvioidessa. Se (myssy, ei Onnin pää) lähti joulupaketissa Ouluun, ja ilmeisesti oli ihan pidetty lahja! :)


Seuraavaksi halusin tehdä Noshin norsukankaasta pikkuisen viltin minimiehelle! Tilasin norsun ja sinisen kankaan aiemmin syksyllä olleesta Facebookissa järjestettävästä Kankaiden väri-iltamasta, ja siitä sai juuri kivan kokoisen viltin (joka nyt oli hukassa kun yritin sen löytää kuvaa varten, joten kuva tulee myöhemmin). Jäljelle jäi kangasta jonkin verran, ja siitä tein vielä koon 74 bodyn OB 6/12 Kisuliini-kaavalla, muunnellen sitä hieman.Osallistuin vihdoin ensimmäistä kertaa Facebookin ompeluryhmässä joka perjantai järjestettävään ompeluhaasteeseen jossa kahden tunnin aikana pitää ommella vaate. Joskus aihe on ennaltamäärätty, tai jokin ompeluksen osa, tai sitten niinkuin tälläkin kertaa, piti tilata tietystä nettikaupasta yllätyspaketti, joka tuli postissa alkuviikosta, ja sen sai avata vasta samana päivänä ja valmisteluja sai tehdä, muttei koskea kankaaseen ennen kuin kello löi 21 illalla ja haasteaika käynnistyi. Paketista paljastui aivan ihanat kankaat, Sade-panda ja siihen sopiva raitakangas. Valitsin OB:sta raglanhihaisen paidan kaavan koska ajattelin ehtiväni sen tekemään kahdessa tunnissa, mutta tietysti juuri sinä iltana Onni oli kovin tarvitsevalla päällä enkä pystynyt ompelemaan kuin ehkä tunnin. En ollut leikannut edes kaavoja ennen, joten ompeluaikani ylittyi jonkin verran, mutta ei se mitään, hauskaa oli ja Onni sai tulevaisuuteen (80-kokoisen) hienon paidan.


Ilokseni kuulin tämän haasteen jälkeen vielä voittaneeni arvonnassa kyseistä sadepanda-kangasta neljä isoa palaa! Oli kyllä huippua kerrankin voittaa jotain!

Ennen joulu ompelin vielä veljentytölle joululahjaksi vaalenapunaisesta Siiri&Myyry -kankaasta peruspipon.


Keskeneräisiä ompeluksia on joitain, ja tulevia ideoita varmaan kymmeniä, mutta sain vielä ennen joulua valmiiksi ihanat legginsit itselleni kankaasta jonka nimeä en muista, mutta mustetahroilta sen kuviot minun silmääni näyttävät.


Näiden herkkujen valmistuttua tajusin ettei minulla ole ainoatakaan vaatekappaletta jonka kanssa kyseiset legginsit sopisivat, ja mietintämyssy yrittää yhä miettiä millaisen mekon/tunikan tekisin näiden kanssa mätsäilemään ja mistä kankaasta. Sinänsä helppo värimaailma mutta haluan tehdä jotain ihanaa!

Olen kyllä niin hurahtanut tähän ompeluun, ettei aika tunnu lainkaan riittävän tarpeeksi siihen. Onneksi on n. kerran kuussa järjestettävät (itse järjestän) ompelulanit, joissa yhden päivän ajan saan ommella niin paljon kuin sielu sietää ja mieheni on pikkuisen kanssa, tuoden hänet vain syömään minulle. Käyn toki hypistelemässä ja pussailemassa muissakin väleissä, mutta on ihana kun saa keskittyä ihan täysillä ompeluun, päästää itsensä kunnon flow-tilaan ja antaa mennä.

4 kommenttia:

 1. Oulusta terveisiä, että kypärämyssy on ihan paras - ja ollut koko ajan kovassa käytössä! Kiitämme vielä kerran 8)

  Onnille haleja <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Olkaa hyvät vaan, kiva että on päässy heti käyttöön niin ei oo polla jäässä! :)
   Halit Pelliksellekin! :)

   Poista
 2. Kyllä olet ollut taas ahkera ompelija. Missä välissä ehdit ommella vai oletko enemmän "vaihetyöntekijä"? Mä olen siitä huono ompelemaan, että mun pitää saada hommat tehtyä siltä istumalta tai muuten ne jää kesken (ihan yleisesti ottaenkin, ei vain käsityöt)...arvaa vaan, kuinka monta juttua tai projektia täällä on kesken? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kuule, sama vika mussa! Haluaisin aina saada valmiiksi asti samalla istumalla. Usein järjestän aikaa niin että saan yhden vaatteen vaikka valmiiksi asti, mutta eipä ne aina niin toteudu. Eli joko iltaisin kun mies on kotona vauvan kanssa, tai meidän kerran kuussa laneilla jolloin saan ommella koko päivän, tai sitten Onnin päiväunien aikana, hän nukkuu nääs päivittäin yhdet 3-4h päiväunet. Siinä ehtii jo ihan kivasti päästä vauhtiin! :)

   Poista