keskiviikko 30. huhtikuuta 2014

Kevään ekat kylvöhommat!

Viikonloppuna aurinko paistoi niin ihanan kuumasti ulkona, että päätin pystyttää kylvöpöydän pihan kuumimpaan ja tuulettomimpaan paikkaan ja panna toimeksi.


Mukana oli luonnollisesti auringonpalvoja-koirani Nuudeli joka on aina mukana kaikessa mitä teen ja touhuan, halusin tai en! :D


Siemeniä oli jos jonkinmoisia, mutta tällä kertaa kylvöön pääsivät vasta maissi, kuukausimansikka, lehtikaali, ruohosipuli, persilja, vihanneskrassi, viherminttu, basilika sekä timjami. Toukokuun puolella laitan vielä joitain esikasvatukseen: kesäkurpitsan, pavut ja rukolan ja loput menevätkin sitten suorakylvöllä suoraan ulos kasvatuslaatikoihin.


Siemenpusseja säilytän laatikossa, jossa Garda-järveltä ostamani lautaset matkasivat postissa kotosuomeen meidän jatkaessa häämatkaamme viime kesänä. Se on toistaiseksi sopivan kokoinen siemenkokoelmalleni, ja sinne mahtuu kivasti myös vihkonen jossa on puutarhasuunnitelmat ja kylvöajat ym. tärkeät tiedot.


Selkäni vähän pakkasi väsymään tuossa mutta vuoronperään kun istui ja seisoi ja heilui niin pystyin hoitamaan homman loppuun saakka. Aurinko porotti niin kuumasti että hiki tuli pitkillä housuilla ja pelkäsin koko ajan että käsivarteni palavat mutta niin ei onneksi käynyt! Huivin hain päähän etten saa auringonpistosta, tuossa kun oli täysin tuuletonta ja aurinko paistoi todella ylhäältä suoraan päähän. Ja lujaa!


Tässä kylvöt on vielä vaiheessa mutta sain kaikki kylvettyä mitä pitikin, ja viikon parin päästä sitten seuraava kylvöurakka.

Tosiaan lauantain kylvin nämä, enkä odottanut ensimmäiseen viikkon tapahtuvan kovinkaan paljon, mutta tosiaan 2-3 päivän päästä kylvöt näyttivät jo tältä.Sieltähän vihanneskrassit puskee jo hullulla tohinalla ja pöhinällä kohti taivaita! Mietinkin miksi ihmeessä ne piti jo huhtikuussa kylvää, mutta on se kiva että siitä alkaa saada satoakin jo luultavasti touko-kesäkuussa kun toisia vasta istutetaan ulos.


Ja tänään huomasin ilokseni, että puolet kylvämistäni maisseistakin on jo tulleet pintaan! Voi onnea! Voi kuulostaa hölmöltä, mutta kyllä noiden kasvamisen seurailu on mukavaa vaihtelua tähän saikkuarkeeni!!! Kohta aletaankin toukokuun puolella naputtelemaan ja kasaamaan kasvulaatikoita ja tilataan pihaan multaa.

Kaikkea kivaa odoteltavaa tässä on, tykkään kyllä niin keväästä ja tästä uuden kasvusta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti