sunnuntai 14. heinäkuuta 2013

Häämatka osa 7, Espanja; Madrid!

Seuraava matkakohde oli ihanan aurinkoinen Madrid, josta meillä oli kovat odotukset sinne matkatessa kolmeasataa superjunalla! Suurin odotuksen aihe oli silti ehdottomasti juurikin se AURINKO! Juna-asemalta pääsimme metrolla aivan hotellimme kulmalle, ja matkalla mieheni lueskeli kännykällä hotellin arvosteluja, ja siellä mainittiin hotellin kulmalla päivystävän pari prostituoitua jatkuvasti, ja että alue on muutenkin vähän senkaltaista... Madridin keskustaan saavuttuamme totesimme sen pitävän paikkansa. Ihan kaupungin pääshoppailukadun varrella, jolla sijaitsi suurin osa merkkiliikkeistä ja pikkukaduista, seisoskeli n. 10m välein juurikin näitä meillekin lentopusuja lähetteleviä enemmän tai vähemmän "viehättäviä" enemmän ja vähemmän pukeissa olevia naishenkilöitä odottelemassa seuraavaa asiakasta. Siellä, pikkulasten kanssa samalla kadulla. En ymmärrä!           Oli siellä hyvääkin: Ben&Jerry's jädekahvila!!            Shoppailukatua!

Suoraan sanottuna monikin asia sai meidät koko ajan pitämään Madridista entistä vähemmän, mutta koska olimme tietenkin varanneet hotellin etukäteen neljäksi yöksi, piti yrittää keksiä tekemistä niiden päivien varalle, mielellään muualla kuin keskustassa, joka oli epämiellyttävä, täynnä tungosta ja hullun agressiivisia kaupustelijoita ja milloin mitäkin Eatasmuchasyoucan -mainostajia... Ekana päivänä suuntasimme keskustan isoon 1,4 neliökilometrin laajuiseen puistoon nimeltä Parque del Buen Retiro. Puisto oli tosi kaunis ja siellä riitti kuvattavaa ja fiilisteltävää. Siellä käytännössä olisi mennyt koko päiväkin, mutta kiertelimme rauhassa muutaman tuntia ennenkuin suuntasimme etsimään ravintolaa. Kuvat puhukoot puolestaan, niitä kun riittää...
Puistossa oli ihana kirjoittaa päiväkirjaa kaikessa rauhassa auringonpaahteessa.

"Pusipusi" sanoi häämatkapariskunta sillalla.


Viilentävällä jäätelöllä ja frappelattella puistokahvilassa.


Puiston lammissa oli valtavat määrät ihania pikkukilppareita paistattelemassa päivää.Joku kuvaajakin siellä stalkkasi takapuoli pystyssä.Palacio de Cristal.


Meille aivan uusi tuttvuus, MUSTAT joutsenet! Kauniita nekin! <3


Jardin botanique puistossa.

 Kaupungilla oli jos jonkinmoista hulinaa ja vilinää, kauppaa ja pubia toinen toisensa perään. Kiertelimme ympäri ämpäri ja kävimme syömässä hyvissä paikoissa. Vaikkei kaupunkilaiselämä kiinnostanutkaan, saimme ajan kulutettua siellä kävelemällä ympäriinsä.

Shoppailupäivän löydöksiä. :)

 Tutustuimme pienenpieneen osaan jättimäisestä Casa de Campo -puistosta toiseksi viimeisenä päivänä ja sielläkin napsimme muutamia kuvia: 

Halusimme mennä kyseiseen puistoon pikku piknikille, niinkuin olin haaveillut jo ennen reissua, ja menimme kauppaan ostamaan juustoa, viiniä, patonkia, lihaa ja muita pikniktarpeita, MUTTA ruokakauppaahan ei löytynyt MISTÄÄN, ja juusto&viinikaupassa kaikki maksoi mansikoita ja olisi pitänyt ottaa puolen kilon juustotiiliä, joten menimme pieneen kioskiin ja ostimme mitä satuimme löytämään. Makuelämys oli todella elämys, maut eivät suoraan sanottuna sopineet ollenkaan yhteen eikä puiston alkupäässä ollut yhtäkään nurmiplänttiä johon olisi voinut takamuksensa ja pikniktarpeensa laskea, mutta nautimme "piknikistä" kuitenkin, kai...?


Piknikeväät: Palomitas-popparit, maustekurkkuja, Ben&Jerry's jädet ja pikkupullo skumppaa.


Hauskaakin oli! :D


Ja löytyihän tästäkin puistosta kaunista aikamme käveltyämme!

Puistoista ja shoppailusta nautittuamme kolme päivää, emme oikein keksineet tekemistä kolmannelle päivälle, joten lähdimme vain summa mutikassa kävelemään keskustasta poispäin hotellimme takana alkavaa katua. Ei ehditty kävellä kilometriäkään, kun kahvihammasta kolotti ja poikkesimme vain ensimmäiseen vastaantulevaan siistin näköiseen kahvilaan! Ja mikä LÖYTÖ!!! Aivan ihana paikka, jonkinverran samankaltaisuutta Raumalla sijaitsevan kahvila Sopin kanssa, kahvila rakentui käytännössä kierrätystavaroista ja -huonekaluista ja oli aivan lumoavan persoonallinen. Nähtävää riitti moneksi tunniksi, ja monta tuntia me siellä istuimmekin. Niin monta, että ehdimme juoda aamukahvit ja syödä aamupalan, sekä lounastaa.Seinältä aivan meidän pöytämme yläpuolelta löytyi jännittävä taulu, jossa ensin kiinnitin huomiota väreihin, pidin siitä heti, mutta kun aloin katsoa tarkemmin, huomasin yhdessä ruudussa jotain hyvin tuttua:

SUOMENKIELTÄ!!! :D Ensimmäistä kertaa koko reissulla jossain ylipäätään, mutta että totaalipaikallisessa pikkuruisessa kahvilassa tulee randomisti vastaan jonkun Raul Muñoz -nimisen miehen tekemä taulu. Fiilis oli uskomaton. En tiedä edes miksi, ehkä kotimaaikävä ja se, että löytää kaupungista josta ei edes pidä, ihanan pikku kahvilan, jossa on ihana taulu jossa on omaa kieltä sai tunteet pintaan, mutta ilahduin ihan suunnattomasti. Kun aloin tutkia "ruutuja" paremmin, sieltä löytyi vielä lisääkin meikäläisten uutisia:Hih! Olin niin onnellinen nähdessäni taulun, että olisin voinut ostaa sen itselleni, ellei se olisi maksanut 150€. Teoksen nimi oli Kamchatka. Tiedä häntä miksi... Tuolta (klik) voi tsekata äijän muita teoksia. Lounaaksi otimme ihanan runsaan luomutonnikalasalaatin sekä suklaakakkupalan jotka veivät kielen mennessään! Harmi että löysimme maailman parhaan kahvilan vasta näin myöhään. Tämä oli viimeinen päivämme Madridissa, enkä usko että välttämättä sinne tunnemme tarvetta koskaan palata. Mukavia muistoja jäi silti kameraan ja mieleen, ja olihan se loppujen lopuksi mahtava shoppailukaupunki vaikkei muuta olisikaan ollut!!<3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti