perjantai 24. lokakuuta 2014

Ensimmäiset leggarit!

Kuulun facebookissa Ompeluelämää-ryhmään, jossa tuntuu syksyn villityksenä olevan kaksi asiaa, legginsien ompelu, sekä Ruskamekon ompelu. Ruskamekon kaava on tänä syksynä tullut myyntiin Pikku-Piltin verkkosivuille ja sieltä saa ostaa myös ihan valmiita Ruskamekkoja. Noh, ihastuin tähän itsekin ja eilen postilaatikosta löysin oman kaavani. Katsotaan koska saan aikaiseksi sellaisen ommella.

Nyt kuitenkin sain vihdoin ommeltua ihka ensimmäiset legginsini. Mietin pitkään teenkö valmiilla kaavoilla joko Ottobresta tai Suuri Käsityö -lehdestä, vai nettitutoriaalin avulla, vai yritänkö ottaa itse kaavat. Päädyin piirtämään itse kaavat lemppari luottolegginseistäni, ja jännitin kuinka käy.
Vähän otin ilmeisesti saumuroidessa reilulla kädellä saumanvaroista pois koska kangas ei ollutkaan ihan yhtä joustavaa kuin luottoleggarini, mutta kyllä ne jalkaan mahtuivat sekä tuntuvat ja näyttävät ihan hyviltä.


Ongelmitta tämä projekti ei luonnollisestikaan aloittelijan käsissä mennyt. Mietin pitkään mistä kankaasta uskallan tehdä ekat legginsini jos ne vaikka menevät piloille, mutta uskaltauduin ottamaan vähän kalliimpaa kangasta työn alle luottaen kykyihini. Turhaan.... Leikkasin nääs ensin kaksi vasenta lahjetta, ja kun olin sen jo tehnyt, tajusin vasta mokani. Noh, toinen vasen lahje meni siis kaappiin odottamaan josko siitä vielä pystyisi jotain tekemään. Harmitti kyllä hulluna koska olin ajatellut kyseisestä kankaasta tekeväni jotain muutakin vielä, mutta nyt siitä ei enää isoa yhtenäistä palaa saa.


Ihastuin tähän kuosiin kun se tuli myyntiin Linnelin verkkokauppaan (joka lopetettiin tässä syksyllä), mutta hinnan takia en malttanut ostaa. Nyt syksyllä kun Linnelissä alkoikin loppuunmyyntiale, napsuttelin tätäkin kangasta ostoskoriin muiden mukana.


Kaavasta tuli siis ihan hyvä, kunhan muistan katsoa kankaan joustavuuden aina ennen saumurointia. Joustavasta uskaltaa napsasta reilummin, mutta vähän jäykempää kangasta pitää varoa ettei tule liian tiukat.

Kyllä nyt kelpaa surrutella leggareita kasapäin. Niitähän tarvitaankin sitten paljon kun saan tehtailtua niitä iki-ihania Ruskamekkoja itselleni. 
Aijettä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti