perjantai 17. lokakuuta 2014

Marjoja marjoja marjoja!!

Olen monena edellisenä vuonna haaveillut saavani talveksi pakkasen täyteen marjoja, joita voin sitten sulatella sieltä pitkin vuotta milloin mihinkin leipomukseen, smoothieen tai hilloksi. Nyt se vihdoin mahdollistui kun muutimme (vuosi sitten) omakotitaloon, jonka ulkorakennukseen sain arkkupakastimen. Nyt olen pakastanut heinäkuusta saakka eri marjoja, ja alkaa olla aika hyvällä mallilla. Vielä kun jostain saisi karpaloita ja lakkoja niin olisin onnellisin.

Tällä hetkellä pakastettuna on puna- ja mustaviinimarjoja, vadelmia, mansikoita, mustikoita ja puolukoita. Pienestä voi ihminen onnelliseksi tullla, mutta tämäkin pienen haaveen toteutuminen saa minut joka kerta iloiseksi kun ulkopakastimeen kurkkaan!

Mustia ja punaisia viinimarjoja

Ihania vadelmia
Viimeisin marjasatsi oli 10l ämpärillinen puolukoita, jotka pikkusiskoni Tiitu oli käynyt metsässä poimimassa. Ahkera tyttönen. Aiemmin syksyllä saimme häneltä kantarelleja ja auttoi minua herukoidekin keräämisessä.

Kyllä nyt kelpaa talven mussutella marjoja ja pysyä toivottavasti terveenä niidenkin ansiosta. Ehkä pikkuinen Onnikin saa osansa soseina myöhemmin, mutta maidolla mennään vielä pitkä tovi! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti