perjantai 10. lokakuuta 2014

Ompeluksia vauvalle.

Aloitin jo kesällä raskaana ollessani ommella vauvelille vaatteita, ja nyt synnytyksen jälkeen olen ommellut lisää. Ihana saada kangaskaapin ihania lastenkankaita vihdoin käyttöön, ja mielessäni onkin jo monia uusia projekteja!!


Kesällä ompelemani 50-kokoiset pikkuruiset puolipotkuhousut (SK 7/14 Metsola-mallistosta). Pääsivät heti vauvan jalkaan ja käyttöön. Toiset sopivat yhä mutta toiset tulivat pieniksi jo hetki sitten (vaikka saman kokoiset ovatkin) sillä kilpparikangas on joustavampaa kuin sydänkangas.


Syksymmällä kokeilin Ottobren 1/12 ohjeella tehdä sinisestä tähtikankaasta vauvan pipon jossa on pienet korvat, ja hyvinhän sekin onnistui. Se menee lahjaksi ystävän vauvalle. Itse en niin tähtien ystävä ole. Tilasin myös Nappikauppa Punahilkasta tuttinauhan tarvikkeita, monta erilaista nauhaa sekä kiinnityskappaleita. Ne ovat tuommosia mukavan nopeita välihommia jotka valmistuvat muutamassa minuutissa.


Nämä nauhat joista nyt tein olivat metsäneläinaiheinen sekä pöllöaiheinen, ja valitsin ne ihan vain syksyisten värien takia. Vielä ei meidän poika ole oikein tutille lämmennyt mutta ehkä jossain vaiheessa pääsevät nämäkin nauhat käyttöön.


Viimeisimmät teelmykseni ovat majavakankaiset housut pikkumiehelle. Ohjeen mukaan housut olisivat 56 kokoa mutta meidän viiskutoselle olivat ainakin reippaasti liian suuret joten ne odottelevat vielä tovin laatikossa ennen käyttöönottoa.

Seuraavana projektina on Onnille "jumppis" haalari aivan ihanasta Siiri&Myyry -kankaasta! Toivon sen onnistuvan, sillä kyseinen kangas on vaivalla  metsästetty ja löydetty. Sen jälkeen haluaisin tehdä myös itselleni jonkin vaatteen, sillä viime kerrasta alkaa olla aikaa, ja nyt kun raskauden jälkeen olen palautunut lähes entiselleni, olisi mukava saada itsellekin jotain uutta päällepantavaa kun noita kankaita tuolla on melkosesti odottamassa myös omia ompeluksia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti