maanantai 20. lokakuuta 2014

Kukkamekko rinsessalle

Tässä eräänä kauniina päivänä surrautin kukallisen liivimekon, kolmesta syystä...

1) Halusin tehdä välillä myös tyttövaatetta ommeltuani poitsulle housuja poikakankaista.

2) Halusin ommella ompelukoneella ja laittaa saumurin hetkeksi sivuun (vaikka sen siitä huolimatta kaivoin esiin koska reunat eivät olleet mielestäni siistit ilman saumurointia), sillä trikoohousuompeluksissa saan niin vähän käyttää ompelukonetta.

3) Olen pitkään aikonut ommella ihanalle veljentytölle (1,5 v) jotain nättiä, ja nyt löysin kivan liivimekon kaavan.

4) Kangaskaappini pursuaa myös tyttömäisiä kankaita, joista palan halusta ommella jotain.


Syitä tulikin näemmä neljä, mutta mitäs sen väliä. Liivimekon kaavan löysin vanhemmasta Suuri Käsityö -lehdestä, ja kankaan olin tilannut jo aikoja sitten nettikaupasta.Värikkäät napit päätin ostaa oman kaupungin Jätti Rätti -kangaskaupasta, mutta siellä ei ollut mitään sen tapaisiakaan, joten päädyin selaamaan nettikauppoja. En löytänyt kirveelläkään sopivan kokoisia ja värisiä nappeja, joten turvauduin facebookin Ompeluelämää-ryhmän apuun. Sieltähän sainkin vinkin Hanhelin verkkokaupasta, josta löytyikin vaihtoehtoja niin, että ostin kaikkia mekossa esiintyviä värejä vastaavat napit, jotta joku edes vastaisi sävyiltään mekon kukkien värejä.


No siinähän kävi sitten niin, että KAIKKI napit olivat täsmälleen saman sävyisiä kuin mekon kukat, enkä osannut päätöstä tehdä mitkä mekkoon päätyvät. Niinpä otin napit ja mekon mukaan kun menin vanhempieni luo, jossa myös mekon tuleva käyttäjä oli, ja saivat äitinsä kanssa sitten valita napit. Keltaisethan mekkoon sitten päätyivät, oma lempparini myös!


Täytyykin mainita että tein (muistaakseni) elämäni ensimmäiset napinlävet tähän mekkoon! Se jännitti eniten, sillä en ole tuolla omalla koneellani ainakaan ikinä tehnyt, ja jouduin ihan ohjekirjan kaivamaan ja tutustumaan napinläpisysteemiin ja paininjalkaan. Mutta voi miten älyttömän kätevä se oli tuolla ihanalla koneellani tehdä!!!


Pääsin vihdoin käyttämään myös merkkejä jotka ovat purkissaan odottaneet pääsyä johonkin ompelukseen... Tuo "käsintehty" sopi vielä niin kivasti väriltään tähän että pakkohan se oli siihen laittaa, ja kokolappu tietysti myös!


Otin heti testiin myös nappien kanssa Hanhelilta tulleen uuden kaksoisneulan, ja hyvää jälkeä se teki. Olen ihan rakastunut kaksoisneulaan, sillä tulee jotenkin paljon viimeistellympi lopputulos kuin yksittäisellä tikillä.

Tässä valmis mekko kokonaisuudessaan:


En tajunnut ottaa kuvaa tytöstä mekko päällä, mutta typy tykkäsi mekostaan ja vanhemmat myös. Ihana antaa pikku lahjoja aina välillä ihan ilman syytäkin. Ja ihana että "perheessä" on sekä poika-, että tyttölapsi niin että saa molemmille ommella fiiliksen mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti