keskiviikko 13. marraskuuta 2013

Koti kuntoon!

Projektia on nyt jatkunut jo tänään tasan kaksi viikkoa muutosta, ja koti alkaa näyttää kivasti jo kodilta. Laatikoita on enää kahdessa huoneessa, ja uskon saavani molemmat tämän viikon aikana purettua ja laitettua tavarat paikoillensa. On sitä ihmisellä vaan järkyttävä määrä kamaa, ja kuinka paljon täysin turhaa! Pois olen heittänyt ihan hirveät määrät jo edellisessä asunnossa, ja vielä täälläkin, ja kirppispussi/laatikko/ämpäri alkavat olla jo pullollaan, pitänee käydä varaamassa pöytä paikallisesta. Kauheaa on se, että pitää käydä töissä samaan aikaan kun hoitaa muuttoa. On järkyttävän suuri inspiraatio ja polte saada kaikki purettua ja laitettua paikoillensa, mutta työt vie niin paljon aikaa, että jäljelle jäävät vain illan tunnit, ja oikeastaan siihen aikaan kun pitäisi painua nukkumaan, iskee pahin inspis mööbelseerata ja purkaa laatikkoja. Eilenkin illalla puoli yhdentoista aikaan päätin että NYT on saatava leffa-/kirjahylly kasaan, ja mies sitten ähki ja puhki sen kanssa jonkin aikaa mutisten ja muristen..... ei kuulemma aio muuttaa ko. Ikean hyllyä enää yhteenkään asuntoon ikinä....ja minä kun niin pidän sitä hurjan näppäränä kapistuksena!


Eihän se välttämättä kaikista kaunein ole, ja hirmuisen suuri on kyllä, mutta paljon siihen mahtuu ottaen huomioon kuinka vähän se loppujen lopuksi vie tilaa huoneesta, vaikkei uskoisi.


Verhoja meiltä puuttuu vielä paljon, ja pitääkin lähteä oikein suureen kaupunkiin katsastamaan verho- ja verhokangasanti jahka saamme kodin muuten laitettua nätiksi.

Tein niinkin eksoottisesta paikasta kuin Hintakaaresta löydön alkuviikolla. Olemme jutelleet että pitäisi hankkia lehtiteline, tarpeeksi iso ettei pidä joka viikko tyhjentää, mutta tarpeeksi pieni jottei siihen keräänny valtavia kasoja tyhjänpäiväisiä mainoslehtisiä.


Semmoinen sitten löytyi. Pidän siitä kovin, vaikka onkin vähän vino ja itsetehdyn näköinen, mutta ehkä se siinä just viehättääkin, maalaismaisuus ja epätäydellisyys. Vielä kun saisi tuohon keittiöön lehtitelineen viereen pienen vanhanaikaisen puupenkin jostain niin keittiö olisi täydellinen.

Makuuhuone taisi olla ensimmäinen huone jonka tyhjensin kokonaan laatikoista ja sain kuntoon. En tiedä ahdistavampaa nukkumaympäristöä kuin huone täynnä työtä ja likaa.


Verhoja ei ole sielläkään vielä, sattumalta väreihin sopivat täydellisesti vanhat päiväpeitot ja verhot, mutta pitää lyhentää verhoja hieman ennen kuin isken ne ikkunaan. Olenkin haaveillut makkarista, jossa olisi yksi seinä ruskea, ja nyt sen sain, sattumalta oli vanhoilla asukeilla ollut samanlainen maku tapetin suhteen.


Sängyn päälle hyllylle ovat löytäneet toistaiseksi tiensä taulu pikkuisesta karvalapsestamme Nuudelista, korvispuu sekä timanttikehyksinen hääkuvamme. Luultavasti Nuudeli saa etsiä paikkaansa vielä muulta hyllyltä, mutta noita "hopeisia" koristeita tykkään katsella tuossa.


Seinän väri näyttää kuvissa hieman vaaleammalta ja eri sävyiseltä mitä oikeasti on (en jaksanut alkaa nyt säätämään sävyjä koneella), koruteline-kuvassa sävy on lähimpänä oikeaa, mutta olen aivan ihastunut tähän suklaanväriseen lehtitapettiin...


Kyllä nyt kelpaa nukkua! Hyvää yötä!

2 kommenttia:

  1. Kyllä kelpaa, ihanan värinen teidän makuuhuone.Ja kiva tuo lehtikori.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Se oli kuin tilauksesta valmiiksi ruskea!

      Poista