perjantai 8. marraskuuta 2013

Tunnelmavaloa!

Kun en pihan valaistukseen pysty nyt heti vaikuttamaan, olen lisäillyt sisälle ja vähän uloskin tunnelmavalaistusta. Aloitanpas ulkoa kun siellä olen ennenkin kuvaillut. Olen siis etsiskellyt kivoja lyhtyjä jo jonkin aikaa, ja joka paikassa tuntuu olevan nykyään vain metallisia halpisversioita (ei silti, toisiksi kivoin oli juuri Tiimarista löytynyt metallinen lyhty, vaikken sitä ostanutkaan), kun itse halusin ennemmin puisen. No kaikki kaupungin kaupat kierrettyäni postista tuli Masku Koti -liikkeen mainos ja siellähän oli vaikka kuinka valinnan varaa. Riensin kaupungin Maskuun, jossa pettymyksekseni minulle kerrottiin Koti -puolen liikkeen sijaitsevan n.40km päässä pienenpienellä paikkakunnalla Kauttualla. Huoh. Ajoin kuitenkin vielä iltamyöhällä sinne ja sieltähän ne kullat löytyi!!! <3


Masku Koti on valtava kauppa, jossa saisin varmasti kulumaan yli tunnin, mutta nyt äkkiä juoksin lyhtytarjonnan (joka muuten oli valtava) läpi ja valitsin heti ovensuussa bongaamani romanttiset, vähän erilailla koristellut ja muotoillut lyhdyt.


Pidän näistä kyllä tosi kovasti!!! Paikkansa ne löysivät ulko-oven sivuilta pylväiden edestä.

Valaistu kuva

 Realistinen kuva

 Nätithän ne on! Sisällekin sytyttelin kynttilöitä samalla kun mies viritteli takkaan tulta. Huoneet ovat kaikki vielä jonkinverran vaiheessa, olkkari, keittiö ja makkari vähemmän ja kaksi ylimääräistä makkaria vähän enemmän... Olohuoneen sohvat ja sohvapöytä raheineen saapuivat jo viime viikolla joten sinne on jo ihan kiva miettiä pikkusisustusta ja somisteluja kun isot jutut on jo paikoillaan! Tv-tasoa vaille valmiina.


Sohvapöytä vaatisi vielä jotain, en vain tiedä mitä. Ehkä jonkinlaista liinaa tai muuta, kun on niin laaja tuo pöytätaso. Kaipa se ajan kanssa siitä selkenee mitä mihinkin tarvitsee lisäillä, en jaksa ottaa stressiä moisista.


Pöydän alla on siis neljä kivaa istumarahia, ne halusin ehdottomasti meille koska olohuoneessa tarvitaan aina joskus enemmän istumapaikkoja, mutten tykkää siitä että huoneessa on liikaa kalusteita ja kaikki reunat ja seinät täynnä istuimia. Nyt ne on näpsäkästi "piilossa" pöydän alla aina kun niitä ei tarvita. Samalla verhoilulla on molemmilla sohvilla pari sohvatyynyä, jotta huoneen sisustus pysyisi yhdenmukaisena. Verhoiluahan on helppo muuttaa vaikka itse ompelemalla erilaisia päällisiä jos joskus alkaa tuo kuosi kyllästyttää.

Tuo kynttilänalunen on minulle tosi tärkeä, sillä olen todella joutunut näkemään vaivaa saadakseni sen itselleni kotiin. Tarina on melko pitkä mutta kerron sen suht lyhykäisesti. Tai yritän. Muutaman vuotta sitten espanjassa asuessani kävin paikallisessa Palabras de Poder -seurakunnassa lähes joka sunnuntaiaamuna, ja koska asuin aivan toisessa päässä Malagaa kuin srk sijaitsi, jouduin varaamaan 2-3 tuntia matkustukseen ehtiäkseni. Ensin piti kotoa kävellä bussipysäkille ja ottaa bussi numero 11 keskustaan, tähän piti varata varmuuden vuoksi 15 minuuttia. Matka bussilla kesti noin 15min. Sen jälkeen piti kävellä toiset 15-25 minuuttia juna-asemalle, ja ottaa juna aivan radan toiseen päähän saakka, matka kesti noin tunnin verran. Jos en ollut ihan hirmuisesti myöhässä aikataulusta, ostin aseman vieressä olevasta kahvilasta "pitufon" eli pienen rapeaksi lämmitetyn minipatongin sulatetulla juustolla ja kinkulla sekä kahvin aamiaiseksi. SEN JÄLKEEN loppumatkan suhteen tein valinnan aivan ajan mukaan. Jos bussit eivät olleet olleet ajallaan, ja oli hieman kiire, otin taksin kaupungin halki, siihen meni taas noin 10-15 minuuttia. Jos kuitenkin aikaa oli vielä hyvin jäljellä, kävelin usein rantakatua pitkin (reilu 30-40min) ja joskus kun aikaa oli ruhtinaallisesti, poikkesin rantabulevardin pieniin putiikkeihin ja kauppoihin hieman kiertelemään ja katselemaan. Kerran näin tehdessäni rakastuin tähän koristeeseen aivan silmittömästi!! Kävin sitä siellä hipelöimässä ja haaveilin josko sen saisin jollain konstilla Suomeen kuljetettua. Esine on todella raskas, ja keramiikkaa joten en voinut kuvitellakaan laittavani sitä matkalaukkuun ensinnäkin painonsa vuoksi, saati sitten rikkoutumisen vaaran vuoksi, halpakaan se ei ollut. Jossain vaiheessa sitten kuulin rekkakuskista, jonka kyytiin muutkin aikoivat laittaa matkalaukkuja Suomeen päin matkaamaan Euroopan halki, joten riensin ostamaan tämän ihastuttavan "vatin" ja jännäsin pääseekö se ehjänä "kotiin", mutta turhaan sillä ehjänä tuli ja tuolla se nyt pöydällä on kunniapaikalla! Eihän tämä niin lyhykäisesti näköjään tullutkaan.

Pianon päällistä

Pianonpäällinen on nyt toistaiseksi vähän sekalaista koristetta täynnä, sekin hakee vähän tyyliään, mutta noin se tuskin tulee jäämään. Keskellä ihana Pentikin kynttelikköni, sivuilla Ikean kynttilänalusilla pöytäkynttilät ja niiden sivuilla hääkuviamme.

Toivon kovasti että nyt isänpäiväviikonlopusta huolimatta ehtisin purkailla pahvilaatikoita pois edes jonkinverran. Enköhän tännekin ehdi silti viikonlopun aikana vielä päivittelemään.

Mukavaa viikonlopun alkua kaikille!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti