maanantai 11. marraskuuta 2013

Haaste!

Jännittävää, sain haasteen ihanaiselta ystävältäni ja entiseltä kämppikseltäni Marilta blogista "saattaa sisältää solmuja...". Kiitoksia paljon!


Haasteen tarkoitus on etsiä blogeja, joilla on alle 200 lukijaa, ja kasvattaa niiden lukijakuntaa: 
1. Jokaisen haastetun tulee kertoa 11 asiaa itsestään 
2. Jokaisen haastetun tulee vastata 11 kysymykseen, jotka haastajasi on valinnut 
3. Haastetun pitää keksiä 11 uutta kysymystä haastetuilleen 
4. Haastetun tulee valita 11 bloggaajaa, joilla on alle 200 lukijaa 
5. Kerro, kuka sinut on haastanut ja kenet haastat 
6. Eikä sitten haasteta samaa blogia takaisinpäin
Tässäpä tuleekin sitten 11 asiaa minusta:

1. Olen hirmu herkkä innostumaan, ja kun jostain asiasta innostun, olen sitä ihan 100% ja kaikki sen saavat tuta! Sama pätee toki muihinkin tunteisiin, tunneihminen kun olen.
2. Rakastan avantouintia vaikka inhoan yli kaiken kylmää.
3. Haluaisin talven kestävän maksimissaan 2kk, eikä päivääkään enempää. Kuukausi ennen joulua ja kuukausi joulun jälkeen. Piste. Muut vuodenajat saisivat taasen olla kaikki pari kuukautta pidempiä. Ehdotus eduskuntaan??
4. Vaikka tykkään olla vaaleaverikkö, olen ehkä silti hieman katkera kun kukaan meistä lapsista ei perinyt isäni tummaa ihoa sekä lähes mustaa kihartuvaa hiustyyppiä. Mutta ehkä minun lapseni...
5. Myönnän olevani hamstraaja, nyt se on tullut todella selväksi muutohommissa, kaikkeen liittyy muistoja ja siksi ne pitää säilyttää tunnearvon takia, vaikka ne olisivat kuolemaani saakka varaston hyllyllä samassa pahvilaatikossa...
6. Päätin jo lapsena nimetä oman tulevan lapseni Liljaksi koska rakastan nimeä, sekä se oli niin harvinainen etten tuntenut kuin yhden mummon jonka nimi oli Lilja, ja nyt minua ärsyttää suunnattomasti kun tuntuu että joka neljäs nimeää vauvansa MINUN lapseni nimellä... hmph.
7. Haluaisin osata valokuvata järkkäreillä tosi hyvin. Vaikka minulla nytkin on järkkäri, kuvaan aina ihanalla Sonyn pokkarillani, jolla vaan saan kertakaikkiaan parempia kuvia kuin millään muulla.
8. Minulla on ikuinen krooninen vauvakuume joka alkoi ollessani 7-vuotias kun ensimmäisen kerran itkin äidille että miksen minä voi olla pikkusiskoni (1v.) äiti. Jatkuu ja pahenee jatkuvasti sillä erotuksella etten enää ole vuosiin halunnut olla siskoni äiti.
9. Olin viime jouluna monien muiden lailla kovin pettynyt huomatessani Joulupukin kuumaan linjaan tulleen uuden pukin. En pitänyt edellisestäkään, mielestäni hän oli jokseenkin flegmaattinen ja vähän tylykin olemukseltaan, mutta olihan hän ollut pukkina koko lapsuuteni... pukkia sovi noin vain alkaa mielivaltaisesti vaihtamaan.
10. En voi käsittää Cheek-faneja. Pidän jäbää kovin ylimielisenä ja ärsyttävänä. "ÄÄÄÄ"
11. Pidän kovasti leipomisesta, mutta jatkuvien epäonnistumisten summana en leivo lähes koskaan, ovathan pullanikin tunnettuja "pressunpainoina". Siskoni taas onnistuu aina leipomuksissaan. Tasan ei mene nallekarkit.


Ja sitten 11 kysymystä haastajalta:

1. Mikä on varhaisin joulumuistosi? 
- Uskoisin sen olevan joululta jolloin olin 5-vuotias ja aattoa edeltävällä illalla/yöllä pissalle hipsiessäni yllätin vanhempani (ei, nyt ei tule likaisia paljastuksia) kasaamasta minun pakettiini päätyvää nukkekotia keittiössä ja pelästyin lähes kuoliaaksi heidän huudahtaessaan yhteen ääneen "MAIJA ÄLÄ KATO, POIS!" Samaisena jouluna sain itse olla ensimmäistä kertaa elämässäni itse The Joulupukki!! Vähän ne vaatteet roikkui ja pukilla oli normaalia kimeämpi ääni, mutta 2v pikkuveljeen meni ihan täydestä ja se oli tärkeintä! :)

2. Mikä jouluruoka on must have-osastolla?
- Jouluruokien ehdoton ykkösherkku on kyllä Jouluruukku (multa saa kysyä reseptiä jos haluaa)! Sitä ei monestakaan joulupöydästä löydy ja se on sääli, se on laatikkojen ehdoton kingi! Toinen must have ovat isäni valmistamat lohimedaljongit!

3. Paljonko annat jouluna lahjoja?
- Tarpeeksi. Vähintään yhden jokaiselle perheenjäsenelle (jo 10 lahjaa) sekä joillekin ystäville. Toki tuo mies saa sitten vähän useamman paketin! Ja Nuudelillekin joku pikku luu löytyy. Tykkään antaa itse tehtyä lahjaksi, mutta kaikille en ehdi/pysty aina itse tekemään, tai kertakaikkiaan keksi mitä voisi tehdä niin kaupastakin tulee jonkin verran osteltua.

4. Entäs mitä itse toivot joulupukilta?
- Tänä jouluna olen toivonut mm. oikein puffun peiton, vaaleanpunaiset Reinot sekä yhden hyvin salaisen, vain minun ja pukin välisen toiveen... ;)

5. Aito kuusi vai kestokuusi?
- Olen ehdottomasti aina aidon kuusen kannalla, mutta meille sellaista ei ikävä kyllä allergian ja astmaoireiden takia voi sisälle laittaa, joten meillä on jo kolmatta vuotta kestokuusi!

6. Onko sinulla jotain eriskummallista jouluperinnettä?
- Hmm.. Ei varmaan kovin eriskummallisia, mutta olen kovin tarkka että jouluaatto menee aina saman kaavan mukaan. On tosi vaikea hyväksyä muutosehdotuksia jouluaattoon liittyen ja viime vuonna olikin vähän raskasta kun ensimmäistä kertaa meille ei tullutkaan pukki vaan hän oli muka tuonut lahjat jo aiemmin kuusen alle meidän näkemättämme... uskoisko? Jouluna pitää myös aina pelata Carcassonnea paljon, sekä ostaa/vaihtaa joka jouluaatolle uusi "jouluaattopaita" jonka päävärin pitää olla punainen. Samaa paitaa ei saa kahtena aattona pitää!

7. Lähetätkö itse tehtyjä vai kaupan kortteja, lähetätkö ollenkaan? 
 - Olen joka vuosi lähettänyt kaupan kortteja, mutta viime vuonna tonttutyttö minussa heräsi henkiin aivan uudella tasolla ja tehdas käynnistyi! Minulla on jo kovat visiot tämänkin vuoden korteista, teen varmasti itse. Tuskin enää lähetän kaupan kortteja.

8. Koska joulunodotus alkaa?
- Kyllä se hiljaa omassa mielessä taitaa alkaa jo lokakuun puolella päivien pimetessä, mutta kotonamme se alkaa näkyä vasta lähempänä joulukuuta, ehkä silti vähän jo marraskuunkin puolella kynttelikköjen muodossa. Jouluverhot ja koristeet laitan vasta joulukuussa.

9. Mikä on rakkain joulukoriste?
-  En tiedä lasketaanko kuusta joulukoristeeksi, mutta joulukuusi se on joka koristaa koko komeudellaan kotia joulun aikaan! Kaikki kuusen koristeluun liittyvä traditio joululaulujen soidessa taustalla ja tunnelmoidessa on ihanaa. Jouluverhot pitää myöskin olla ikkunoissa tunnelmaa tuomassa kynttelikköjen kanssa.

10. Luetko joululehtiä?
- Joka vuosi luen paria joululehteä, mutta ikävä kyllä joka vuosi olen saanut pettyä joululehtien antiin. Ehkä minun tyylistäni/kaipaamaani joululehteä ei ole vielä keksittykään, tai sitten en ole osannut etsiä ja tutkia tarpeeksi tarkoin. Kertokaapa hyviä joululehtivinkkejä??? :)

11. Jollei jouluna ole lunta, voiko joulupukki tullakkaan?
- Joulupukki tulee aina! Lumettominakin jouluina. Osaavathan porot lentää, mihin siinä lunta tarvitaan?! ;)En nyt 11 bloggaria haasta, mutta kyllä parille voisin haasteen laittaa eteenpäin!
Haaste menee Kaisalle Kotokoloon, Kotiloille, Sadulle Satuelämään sekä Jennille Tohinan ja Touhun keskelle.


Lopuksi vielä 11 kysymystä minulta teille:
1. Mikä sinulle on tärkeintä joulussa?
2. Oletko joulusuklaiden ja -konvehtien suurkuluttaja?
3. Kuusi - värikkään kirjava vai hillityn yksivärinen koristelu?
4. Vietätkö joulun kotona vai oletko viettänyt joulun ulkomailla?
5. Minkä ikäiseksi saakka uskoit joulupukkiin ja tonttuihin, vai uskotko yhä? ;)
6. Teetkö joululahjat itse vai ostatko kaupasta, vai sekä että?
7. Käytkö joulukirkossa, entä hautuumaalla?
8. Joulupöydän lempiherkku?
9. Mikä on lempijoululaulusi?
10. Itkettääkö "Varpunen jouluaamuna" sinuakin?
11. Mitä odotat eniten tältä joululta?


Olipa ihana kyselyhaaste! Jonkin aikaa vei aikaa mutta pidän kovasti kaikenlaisien kyselyjen täyttämisestä ja on mukava mietiskellä joskus erilaisiakin kysymyksiä. Ihan joulunodotus iski tässä muistoja pyöritellessä!! :) Joten mukavaa melko aikaista joulunodotusta kaikille!!

6 kommenttia:

 1. Kiitos Maikki haasteesta, yritänpäs tässä vastata siihen jokunen ilta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä kestä, mielelläni lukasen mitä vastailet! :)

   Poista
 2. Kiitos kans haasteesta. Kylläpä haasteen lykkäsit. Katsotaan nyt saanko mitään aikaiseksi. Olen vähän huono näissä haastehommissa... Kiitos kuitenkin, kun ajattelit minua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä vain! Melkonen homma siinä kyllä tosiaan on, mutta jos tuntuu ettet jaksa kokonaan tehdä niin jos vastailisit vaikka noihin kysymyksiin niin olisin tyytyväinen ja voisin laskea haasteen suoritetuksi? ;)

   Poista
 3. Kiitos haasteesta :D tosiaan melkonen haaste onkin! Koitan tarttua siihen mahdollisimman nopeasti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä kestä! :) Jonkin aikaa se vie mutta ihan hauskaakin oli mielestäni täytellä noita! :) Helpottaa kun kopsaat kysymykset eka ja alat sit vasta "valmiiseen pohjaan" niitä täyttämään! :)

   Poista