maanantai 2. joulukuuta 2013

Toinen: Korukutsujen tuotoksia!

Joskus harrastus voi karata käsistä, ja näin on tapahtunut eräälle Pirjolle. Korujen teko alkoi ensin viattomana näperryksenä, mutta tarvikkeita alkoi kertyä enemmän ja enemmän, ja meidän iloksemme hän hyödynsi taitonsa ja tarvikkeensa ja alkoi pitää korukutsuja. Näillä kursseilla/kutsuilla olen ollut jo monen monituista kertaa, tarkkaa lukua en tiedä mutta lähemmäs kymmentä se taitaa mennä.


Kutsuille saapuessa tapahtuu aina sama juttu: sekoaminen. Nähdessään sen helmien määrän ja väriskaalan sitä ihminen nousee jonnekin 3. ja 4. taivaan välille leijumaan ja leijailee ensimmäisen tunnin vain kierrellen ja katsellen erilaisia helmiä ja tarvikkeita. Kuulin tällä kertaa jonkun sanovankin "taidan olla paratiisissa?!" hämmentyneellä äänellä.

 

Laatikoittain helmiä, kiviä, värejä... erilaisia ketjuja, hopeahelmiä, ja vaikka mitä. Joululaulut (luonnollisesti) soivat taustalla Jouluradiosta ja näperrysaikaa oli 7 tuntia. Hyydyimme (tai budjetit paukkui yli) kuitenkin "jo" kuuden tunnin jälkeen ja pakkailimme tuotoksemme ihaniin rasioihin jotka saimme kutsujen päätteeksi tältä Pirjolta, "korukuningattarelta" joksi uusi koruystäväni hänet nimesi. Pitemmittä puheitta, tässä illan saldoa:Ensimmäiseksi iskin silmäni ihanaan timanttiseen Dream- pätkään korurasiassa ja nappasin niitä heti pari kuppiini. Siitä tulikin sitten näemmä illan hitti, sillä niitä käyttivät todella moni kutsutuista, ja itsekin niitä ujutin muutamaan koruun.Toisena syntyi tällainen helpohko yksinkertainen papuketjusta, lukosta ja parista yksityiskohdasta rakentuva "SNÖ" -tyylinen kaulakoru. Pidän siitä miten tuo dream "hukkuu" tuonne ketjun joukkoon, ei ole liian tyrkky ja näkyvä, mutta silti ihana yksityiskohta kun sen huomaa.
Seuraavaksi muistin bonganneeni työkaverini kaulassa jokin aika sitten ihanan "rypälekorun" jossa siis helmet ovat kuin rypäleet roikkumassa, ja tein tämän. Löysin pieniä sinisiä sydämenmallisia helmiä ja keräilin loput tarvikkeet koruun, renkaat sekä ketjun. Pidän tästä korusta jotenkin tosi paljon.
Rypälekorusta hypähdin luontevasti vielä toiseen rypälekoruun, paljonkin yksinkertaistetumpaan malliin. Sitä oli mukava tehdä eikä vienyt liikaa aikaa nyperrettyäni ensin vaikeampien kimpussa aikani. Ihastuin noihin valko-hopeisiin helmiin jo alussa ja katselin niitä kipossani pitkään pitkin päivää  miettien mitä niistä tekisin.


Ihan lopuksi päätin nopsaan tekaista vielä tuollaisen laukkukorun. Päätyy sitten mihin päätyy. Käyhän se avaimenperänäkin. Siihen tuli se samainen Dream- teksti helmillä koristeltuna, kristallipallero myös helmellä sekä joku sarvekas (poroksi haukkuivat mutta minusta muistuttaa enemmän peuraa tai kaurista tai jotain muuta solakkaa). Renkulaksi valikoitui HopeTrustLoveDream -rengas.

Osa valitsemistani helmistä jäi kipon pohjalle ja pakkasin ne mukaani ihanaan rasiaan.


Otin matskut mukaan myös pariin joululahjaan, sillä tykkään tehdä jotain itse lahjaksi. Kaikille ei aika riitä tehdä itse, enkä ole siitä mitään paineita ottanutkaan, mutta aina kun tulee joku ihminen jostain mieleen niin teen.

Tänä vuonna minulta ei tule ihan joulukalenterityyppistä joulukuuta, mutta sellaisen haasteen olen itselleni asettanut, että "kalenteriluukkuina" postaan joka päivä yhden blogikirjoituksen. Katsotaan miten tavoite toteutuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti