sunnuntai 1. joulukuuta 2013

1. Adventti ja ihana joulukuun aloitus!

Niin se joulukuu sieltä tuli ja jo olen sitä odottanutkin. Olen tosi jouluihminen ja rakastan tätä joulunalusaikaa jolloin saa vähän hössöttää ja panostaa kodin joulukuntoon koristeluun, enkä ymmärrä lainkaan sitä kauheaa stressiä mistä ihmiset höpöttävät joka vuosi. Itse aloitan lahjojen oston jo reippaasti ennen joulukuuta niin ettei niitä tarvitse panikoida enää aatonaattona, ja muistakin joulutouhuista olen tehnyt sellaisen päätöksen, että teen niin paljon kuin jaksan, eikä ole mikään katastrofi jos jonain vuonna jää joku asia tekemättä tai joku huone siivoamatta vähän huonommin, vaikka teenkin joka joulu isomman siivouksen, kuten jo lapsuudenkodissanikin tehtiin ja tehdään yhä.


En ole koskaan ollut kovin innoissani adventtipäivistä, ne nyt ovat vain lukeneet kalenterissa. Vasta tänä syksynä blogeja  lukiessani innostuin erilaisista adventtikynttilöistä mitä kaupoissa on (tosi vähän) ja ihmiset ovat itse askarrelleet. Siksi halusin täksi jouluksi itsellenikin moiset, ja kyllähän se tuo oman kivan lisänsä joulunodotukseen kun voi noin konkreettisestikin laskea montako sunnuntaita vielä on jäljellä.


Ensin adventtikynttilät päätyivät makuuhuoneen senkin päälle talvisen laavukuvamme viereen (kuvattu Pellossa hiihtoreissulla), mutta mies oli sitä mieltä että liikaa palavat siellä sitten ilman valvontaa ja siirsi ne pianon päälle olohuoneeseen (kuvien ottamisen jälkeen).


Lähes koko tämän ensimmäisen adventtipäivän vietin korukutsuilla ystäväni ja entisen kämppikseni Marin luona. Mukanani oli uusin tuttavuuteni Ansku. Teimme hurjasti ihania ja hyvin erilaisia koruja; minun korukippani näytti kovin merelliseltä sinisine korukivineen, kun taas Anskun kippa oli kuin karkkikippa värikkäine helmineen ja kivineen. Silti saldoni oli kovin hopeapainotteinen. Huomenna kuvia niistä! Päivän aloitin kuitenkin (heti puolenyön jälkeen) leipomalla kutsuille lupaamiani suklaamuffinsseja.


Nämä nimeomaiset muffinssit ovat siskoni maankuuluja bravuureja, enkä niistä aivan samanlaisia saanutkaan tehtyä...ehkä jäi puuttumaan juuri se salainen ainesosa, mutta kovasti niistä silti tykättiin.

Ihanaa joulukuun ensimmäistä päivää!

2 kommenttia:

 1. Joulunalusaika on ihan parasta aikaa, juuri tuon hössötyksen vuoksi:)Mukavaa alkavaa viikkoa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä olen, monet vaan sekoittavat sen ihanan hössötyksen stressiin, mikä on ihan eri asia! ;)
   Samaa sinulle!

   Poista